Полицията в Австралия арестува мъж във връзка с изпращането на

...
Полицията в Австралия арестува мъж във връзка с изпращането на
Коментари Харесай

Мъж е арестуван за подозрителните пратки до дипломатически мисии в Австралия

Полицията в Австралия арестува мъж по отношение на изпращането на 38 подозрителни пакета с евентуално рискови субстанции до задгранични консулства в градовете Мелбърн, Канбера и Сидни, съобщи Асошиейтед прес.

48-годишният мъж е арестуван в дома си в Шепартън, щата Виктория, нощес и е упрекнат в изпращането на рискови колета по пощата, заяви полицията. Той би трябвало да се яви пред съд в Мелбърн през днешния ден.

Около 10 дипломатически задачи, множеството в Мелбърн, оповестиха през вчерашния ден за приемане на подозрителни пакети, на някои от които било изписано " азбест ". Сред получателите са задачи на Съединени американски щати, Англия, Индия, Южна Корея, Пакистан, Израел, Швейцария и Гърция. По-рано, в понеделник, бе открита и отстранена подозрителна пратка до аржентинското консулство в Сидни.

Федералната австралийска полиция и локалната полиция във Виктория в общо известие настояват, че веществото в пакетите произхождало от вкъщи на задържания в Шепартън. До момента са открити общо 29 пакета. В момента специалисти криминалисти изследват точния състав на материалите в тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР