Полицията в Австралия арестува бившия колоездач Джан Бобридж, съобщи PerthNow.com.

...
Полицията в Австралия арестува бившия колоездач Джан Бобридж, съобщи PerthNow.com.
Коментари Харесай

Световен шампион в колоезденето е арестуван за продажба на екстази

Полицията в Австралия арестува някогашния колоездач Джан Бобридж, заяви PerthNow.com. Двукратният медалист от олимпийски игри в колоезденето на писта, е упрекнат в продажба на стотици таблетки екстази, като е хванат в акция с служители на реда под прикритие.

Близо година откакто беше на подиума в Рио след сребърен орден в отборното гонене, 28-годишният Бобридж се изправи пред съда в Пърт в четвъртък. Той постави завършек на кариерата си в края на предишния сезон, откакто лекуваше ревматоиден артрит.

Former Pro Jack Bobridge arrested on drug charges. Facing 6 charges of selling significant quantities of MDMA https://t.co/AkBEqhQRFO
— Race Radio (@TheRaceRadio) August 24, 2017

Бобридж беше измежду най-универсалните австралийски колоездачи, като сполучливо съчета кариера на пистата и на шосе. На писта той се състезаваше в дисциплините за устойчивост, както и отборното и самостоятелно гонене, а на шосе беше експерт в бягането по часовник. Бобридж е участник на три разнообразни олимпийски игри, четирикратен златен медалист от Игрите на Британската общественост, международен първенец и някогашен рекордьор в едночасовата езда на колодрум.

Съседи на някогашния колоездач в Пърт са признали, че преди няколко дни са видели минимум шест полицейски автомобила пред дома му и още толкоз цивилни. Повече от час детективи са претърсвали къщата и двора на Бобридж дружно със особено подготвени кучета.

Органите са повдигнали шест разнообразни обвинявания на спортиста за продажба на доста количество метилендиоксиметамфетамин, прочут още като екстази. Бобридж е работил в няколко разнообразни покрайнини на Пърт, като е наблюдаван в профилирана интервенция под прикритие от няколко месеца.

 Четворката на Австралия, която завоюва сребро в отборното гонене в Рио, отляво надясно - Майкъл Хепбърн, Бобридж, Сам Уелсфорд и Александър Едмъндсън,
© Associated Press

Четворката на Австралия, която завоюва сребро в отборното гонене в Рио, отляво надясно - Майкъл Хепбърн, Бобридж, Сам Уелсфорд и Александър Едмъндсън,

Доказателствата на обвинителите демонстрират, че една партида от продадените таблетки съдържа 146 хапчета. Магистратите заключиха, че обвиняването е толкоз съществено, че колоездачът няма да се размине без затвор.

В момента наблюдаващият арбитър по делото Илейн Кампионе освободи Бобридж под гаранция от 10 хиляди $ и при разпореждане да не напуща страната. Освен това някогашният колоездач е предал своя интернационален паспорт и няма право на контактува с другите обвинени.

Джак Бобридж караше за последно за тима на " Трек Сегафредо ", само че постави завършек на кариерата си през 2016 година Той е родом от Аделаида, само че живее в Пърт, където откри фитнес зала.

Полицията в града разкри, че залавяването на колоездача е част от огромна акция против разпространители на опиати. През юни е иззета дрога на обща стойност 1.1 млн. $, измежду които екстази, кристални метамфетамини, кокаин, канабис и стероиди.

Джак Бобридж ще се завърне в съда още веднъж през септември, когато стартира разглеждането на делото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР