Полицията в Асам арестува над 1800 мъже за организиране или

...
Полицията в Асам арестува над 1800 мъже за организиране или
Коментари Харесай

Индийската полиция арестува над 1800 мъже за бракове с непълнолетни момичета

Полицията в Асам арестува над 1800 мъже за образуване или подписване на бракове с малолетни девойки, сподели ръководителят на районното държавно управление, представен от Ройтерс. 
Арестите са почнали нощес, като някои от арестуваните са помагали с регистрирането на уредените бракове в храмове и джамии, сподели Химанта Бисва Сарма. " Браковете с деца са главната причина за бременността в детска възраст, което, от своя страна, е обвързвано с високата смъртност на майки и деца ", добави той.
Сключването на брак с хора под 18-годишна възраст е незаконен в Индия, само че законът постоянно се подценява от необятната общност. Организация на обединените нации преценя, че Индия е страната с най-голям брой деца булки в света, наброявайки 223 милиона. Близо 1,5 милиона малолетни девойки се омъжват всяка година в страната, написа Фонда на Организация на обединените нации за подкрепяне на децата (УНИЦЕФ) в отчет от 2020 година
Сарма прецизира, че за това закононарушение против човечеството, са задържани доста мъже и общности, изповядващи доста религии. Правителството в Асам е присъединило в регистъра си 4004 случая, свързани с детски бракове. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР