Полицията в аржентинската столица Буенос Айрес използва сълзотворен газ срещу

...
Полицията в аржентинската столица Буенос Айрес използва сълзотворен газ срещу
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и фенове след победата на Аржентина

Полицията в аржентинската столица Буенос Айрес употребява сълзотворен газ против група почитатели, празнуващи класирането на националния тим по футбол на финала на Световното състезание в Катар, заяви телевизионният канал C5N.

До конфликтите се стигнало, когато група празнуващи се пробвали да отидат до Обелиска, който се намира в центъра по улица, отделена с огради.

Ръководителят на отдела по правата на индивида в Аржентина Орасио Пиетрагала осъди потреблението на мощ от полицията в града.

" Кметът на Буанос Айрес Орасио Родригес Ларета би трябвало да се увери, че полицията ще спре да предизвика аржентинците, които отидоха със фамилиите си да честват успеха на националния тим при Обелиска ", написа той в Туитър.

Според градската полиция това е дребен случай, зародил, когато група празнуващи в нетрезво положение, се пробвали да пробият загражденията и почнали да хвърлят камъни.

Според сътрудник на ТАСС от мястото на събитието към 20:00 часа локално време ситуацията към Обелиска, където се събраха хиляди хора, като цяло е била спокойна. Както в дните на минали мачове, някои улици наоколо до паметника са затворени, с цел да се преразпредели потокът от хора и да се защитят магазините и заведенията за хранене, ситуирани по тях.

Улиците на аржентинската столица бяха празни часове преди началото на мача, а магазините затвориха порти за клиенти поради дуела против Хърватия. Въпреки работния ден множеството магазини затвориха в 15:00 часа локално време. Ресторантите и кафенетата с тв приемници обаче бяха претъпкани.  

Феновете на аржентинския народен тим в Доха честваха до сутринта класирането на отбора финала на Световното състезание след успеха над Хърватия с 3:0. Звездата Лионел Меси вкара гол и направи асистенция в срещата.

Феновете се събраха на улицата до пазара " Сук Уакиф ", която се трансформира в неофициална почитател зона по време на шампионата, и пееха песни за Меси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР