Полицията в американския щат Ню Мексико спаси миналия петък 11

...
Полицията в американския щат Ню Мексико спаси миналия петък 11
Коментари Харесай

Излезе на бял свят зловещата истина за гладуващите деца, намерени в пустинята на Ню Мексико

Полицията в американския щат Ню Мексико избави предишния петък 11 умиращи от апетит деца, на възраст от 1 до 15 години, държани при ужасни битови условия в далечен необитаем регион, покрай щатската граница с Колорадо. Натъкналите се на тях служители на реда ги съпоставиха с " бежанци от Третия свят ".
На мястото бяха арестувани 5-има възрастни, измежду тях двама тежко въоръжени мъже. Сред задържаните бяха и три дами, които по всяка възможност са майки на децата.


Двамата мъже - Сирадж Уахадж и Лукас Мортън, бяха упрекнати в принуждение над деца. И двамата бяха класифицирани като " мюсюлмански екстремисти ". Първият - Сирадж, се оказа търсен в щата Джорджия за похищение на личния си 3-годишен наследник - който обаче в началото не беше открит измежду 11-те открити деца.
Оказа се, че 39-годишният Уахадж е упражнявал децата да си служат с оръжие, упражнявал ги по какъв начин да нападат със пукотевица учебни заведения, заяви " Фокс нюз ".


Уахадж е наследник на имам от Бруклин със същото име, Уахадж татко е бил разгласен от прокурорите за съорганизатор на бомбената офанзива против Световния търговски център през 1993 година, при която починаха 6 души.
Лукас Мортън и трите дами: Джени Ливийл (35 г.), Хюра Уахадж (38 г.) и Субхана Уахадж (35 г.) също бяха задържани и упрекнати в принуждение над деца.
При задържането му Сирадж Уахадж е бил въоръжен с автомат АR-15 и четири револвера.
За положението на децата свидетелства шерифът на окръг Таос Джери Хоугрив: " Аз съм служител на реда от 30 години и в никакъв случай не съм виждал нещо сходно. Невероятно ", посочи той и продължи: децата бяха толкоз кльощави, че им се брояха ребрата. Никаква хигиена, без прясна вода, а единствената храна в близост бяха няколко картофа и кутия ориз. Децата бяха доста уплашени. "
В понеделник в лагера бяха открити остатъци на дете, само че към този момент не е доказано дали те са на изчезналия наследник на Сирадж. От полицейски документ излиза наяве, че Уахадж споделил на майката на търсеното момче, че то е обладано от дявола и би трябвало да му направи екзорсизъм. Детето имало здравословни проблеми и получавало гърчове и не е могло да върви.
Уахадж татко, с изключение на като съорганизатор на бомбената офанзива против СТЦ през 1993 година, стана прочут и като очевидец в процеса срещу Омар Абдел Рахман, прословутия " кьорав шейх ", който през 1995 година беше наказан за осъществяване на терористични офанзиви в Съединени американски щати. Сега имамът управлява джамията Масджид ат-Таква.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР