Полицията успяла да спре нарушителя след 3 км преследванеКола шофира

...
Полицията успяла да спре нарушителя след 3 км преследванеКола шофира
Коментари Харесай

Екшън на магистрала Тракия: Полицаи преследваха кола в насрещното

Полицията съумяла да спре нарушителя след 3 км гонене

Кола кара в насрещното на Автомагистрала „ Тракия “, оповестиха от полицията в Пазарджик.

При постоянен обход на аутобана за надзор, полицейският патрул спрял за инспекция автомобил в региона на 69-ти километър в платното по посока за София.

По време на инспекцията служителите на реда забелязали, че в прилежащото платно по посока Бургас в скоростната лента се движи бързо автомобил „ Фиат “, само че в насрещното придвижване.

Полицаите работили стремително – качили се на автомобила си, пуснали светлината и звуковата сигнализация и почнали да карат паралелно с леката кола, до момента в който подавали знаци на лидера да спре.

Три километра по-късно леката кола спряла, само че в насрещното придвижване в скоростната лента.

Униформените бързо съумели да отбият придвижването и да обезопасят трасето до момента в който автомобила бъде изтеглен.

Оказало се, че зад кормилото бил 72-годишен мъж, който е от плевенското село Санадиново, само че все още живеел в брациговското село Бяга.

Той бил объркан, не могъл да даде свястно пояснения за какво ръководи колата си в насрещното придвижване на извънредно натоварената автомагистрала „ Тракия “. Водачът е дееспособен, бил тестван с дрегер, като тестът му е негативна.

Съставен му е акт по Закона за придвижване по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат назад в къщи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР