Полицията успя да разпръсне протестиращите, изключително разочарование е, че протестираме

...
Полицията успя да разпръсне протестиращите, изключително разочарование е, че протестираме
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Изключително разочарование е, че протестираме по такъв начин и си рушим града

Полицията съумя да разпръсне протестиращите, извънредно отчаяние е, че протестираме по подобен метод и си разрушавам града, съобщи пред публицисти кметът на София Васил Терзиев.

На въпрос за какво е употребявано водно оръдие от полицията по време на митинга, той отговори, че това е било по преценка на органите на реда, с цел да не станат по-големи безобразия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той ревизира на място какви са вредите от митинга в центъра на столицата. Ранените при конфликтите са 14 души, измежду които има и футболни почитатели, и служители на реда. На четирима служители на реда е оказана здравна помощ, стана ясно на брифинга.

Не одобрявам когато сме призовавали да има кротичък митинг, нещата да ескалират по този метод, съобщи Терзиев. Той увери, че до на следващия ден сутринта ще бъде възобновено движенето в София.

При митинга е опожарена кола на Общинска полиция, по градския превоз няма нанесени вреди. Надявам се да има разсъдък и да не се вандалства в градския превоз, прикани Васил Терзиев.

Не е методът да замерваш с камъни хората, които би трябвало да си свършат работата, сподели столичният кмет за нападнатите служители на реда. Тепърва ще се направи оглед на вредите, има изпочупени и опожарени кофи, разрушена настилка и колчета, добави Васил Терзиев.

По-рано в ефира на бТВ той прикани всички протестиращи да проявят успокоение, да пазят хората, да пазят инфраструктурата и града.

„ Не са отговорни нито бусовете, нито кофите за отпадък, нито съгражданите им за проблемите на българския футбол и се надявам да проявят нужната доза цивилизованост и почитание към органите на реда и другите жители. Не е това методът да се стачкува “, уточни столичният кмет.

Васил Терзиев прикани жителите да останат отвън зоните, където се организира митингът, с цел да бъдат понижени опциите за следващи проблеми.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР