Полицията трябва да си влезе в ролята и да излезе

...
Полицията трябва да си влезе в ролята и да излезе
Коментари Харесай

Председателят на СОС Георги Георгиев: Полицията да влезе в ролята си и да излезе по улиците на София

Полицията би трябвало да си влезе в ролята и да излезе на улиците на София. Не може 15 контролни автомобила да се грижат за улиците и реда, в случай, че в София има 1 милион коли. Това значи, че за 70 хиляди автомобила на пътното платно следи 1 патрулка.

 

Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев пред Нова тв.

 

Жителите на столичния квартал " Илинден " желаят легнали служители на реда и други ограничавания на скоростта по бул. " Сливница ", където стана жестоката злополука, в която 18-годишният Адриан умъртви на пешеходна пътека момче и момиче.

 

От 7 юли предходната година по всевъзможни мотиви обясняваме и желаеме повече жива мощ по улиците от Министерство на вътрешните работи, това, което се случва, е пандемия. Но нищо не се промени в отношението на Министерство на вътрешните работи от случая на бул. " Черни връх " до през днешния ден, разяснява Георгиев. И добави, че в София има 3 камери за скорост на КАТ.

 

Как ще управляват скоростта, в случай че не глобяват. Трябва да има мощ на място. Искам най-малко да удвоят екипите и патрулките. Градът е раздиран от гонки, не може да се сложат гърбици на всички места, изключително по булевардите, където има градски превоз. Настоявахме за камери за скорост от предишния юли насам няма нито една нова стационарна камера в София, добави шефът на СОС. И подсети, че по тази причина от ГЕРБ са подготвили промени в закона, с цел да се даде достъп на полицията до общинските камери в столицата.

 

В момента се обследва какво още може да се направи на бул. " Сливница ", само че това светофарът да е изключен вечер се предлага от КАТ, имаме такива писма за съответни кръстовища в София, тъй като това, което се случва на пътя, е работа на пътна полиция, сподели още шефът на СОС.

 

Имаме табла за скорост в целия град, те засичат ужасяващи данни. На този бул. таблото е засякло единствено за 1 месец 13 хиляди нарушавания на скоростта. Най-високата скорост, засечена от нас, е 148 км в час, изнесе данни Георгиев. Затова в общинския център за видеонаблюдение има особено работно място за човек от Министерство на вътрешните работи - тяхната работа е тази, като видят къде са гонките, тъй като получаваме сигнали, които им препращаме всекидневно, да изпратят хора на място.

 

Нямаме потребност от война сред институциите, вършим всичко допустимо да помогнем на Министерство на вътрешните работи, само че функционалностите по надзор на пътя са на полицията, разяснява шефът на СОС.

 

Георгиев изнесе и други фрапиращи данни - на Околовръстното единствено за месец има 60 автомобила с над 200 км в час. Когато им предоставяме данни, би трябвало незабавно да подхващат нещо, прикани той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР