Полицията спипа трима мъже с металотърсачи, които разкопавали с трактор

...
Полицията спипа трима мъже с металотърсачи, които разкопавали с трактор
Коментари Харесай

Заловиха иманяри да копаят с трактор край Лом

Полицията спипа трима мъже с металотърсачи, които разкопавали с трактор старини край ломско село, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана. Пазителите на реда получили още в петък сигнал, че в местността „ Над блатото ” до село Сливата непознати ровят в земята в търсене на антични съкровища.

Служителите на Министерство на вътрешните работи пристигнали на мястото и заварили трима мъже, които дълбаели в региона с верижен трактор държавна такса 75 без регистрационни табели. В кабината на машината служителите на реда разкрили пет железни предмета с неправилна форма, а в иманярите – два детектора за метали. Тримата мъже от селата Трайково и Сталийска махала са отведени и разпитани в Районното полицейско ръководство в Лом.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. По крайбрежието на Дунав в Северозапада има доста остатъци от римски замъци и антични селища, които от години се разрушават и плячкосват от иманяри. В търсенето най-вече на злато и метали вандалите унищожават цели пластове просвета и история, разясниха археолози.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР