Полицията ще си тръгне от Костенец едва след като приключи

...
Полицията ще си тръгне от Костенец едва след като приключи
Коментари Харесай

Хората помагат на полицията в търсене на убиеца от Костенец

Полицията ще си тръгне от Костенец едвам откакто завърши казусът с двете убийства. Това сподели основен комисар Ивайло Иванов . " Денонощно сме тук и ще си тръгнем от Костенец единствено когато казусът завърши ", даде обещание основният секретар на Министерство на вътрешните работи, представен от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Издирването на обвинения продължава.

" За страдание към този миг нямаме резултат . Единственото позитивно, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се засилват и да ни оказват помощ. Използвам момента да подчертая, че получаваме много сигнали, измежду които за жалост и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с сходни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира съществено и ревизира безусловно всеки един сигнал. Няма по какъв начин някой от тях да бъде недооценен ", е споделил още основен комисар Ивайло Иванов и е апелирал да се спре с подаването на подправени сигнали, които затрудняват работата на чиновниците .

Той е прецизирал, че дейностите са във вътрешността и в периферията. Двете убийства по динамичност на закононарушенията не си наподобяват, нямаме безапелационни данни, че причинителят е еднакъв , е отбелязал той и е допълнил, че единственото, което все още може да се каже сигурно, е часът на гибелта на 14 май вечерта. Според събраните данни е употребен ловджийски патрон, 12 диаметър, на този стадий не можем да кажем изрично типа на оръжието , е споделил Иванов. По думите му няма следи от щурм в къщата, където е открито тялото на втория погубен.

Още не са подготвени назначените експертизите, които могат да ни дадат по-голяма решителност, с цел да кажем, дали причинителят е еднакъв, е показал гл. комисар Ивайло Иванов. И в двата случая няма данни за съучастници.

" Всеки един сигнал одобряваме с идентична съвестност и подхождаме безусловно отговорно. Получихме известие, че обвиненото лице се укрива в една къща, сътрудниците от СОБТ, отивайки на място, преценявайки обстановката, при влизане са употребявали светлинна звукова граната, тя цели да дезориентира възможния причинител ", е пояснил още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.-->
 БГНЕС

Иванов е отбелязал, че главната им цел е да подсигуряват живота и здравето на жителите и на служителите на реда, по тази причина обмислят всеки един ход, употребяват единствено особено подготвени чиновници. Главният секретар е допълнил, че още през цялото време работят и с полицейските психолози. Той още един път е апелирал хората да подават сигнали в полицията и да не подхващат независими дейности, тъй като търсеният е рисков.

В петък в 7.30 ч. основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов и шефът на МВР-София старши комисар Николай Спасов ще дадат брифинг пред постройката на РУ-Костенец.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР