Полицията разследва депутат от крайнодясната партия Алтернатива за Германия заради

...
Полицията разследва депутат от крайнодясната партия Алтернатива за Германия заради
Коментари Харесай

Полицията в Германия разследва крайнодесен депутат заради антимюсюлмански коментари

Полицията проверява народен представител от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " поради неин антимюсюлмански коментар в обществените мрежи, изработен в навечерието на Нова година, съобщи " Гардиън ".

Беатрикс декор Щорх, която е зам.-председател на партията, упрекна полицията в Кьолн, че успокоява безчовечен мюсюлмански орди от мъже, които са групови изнасилвачи, откакто на Нова година те разгласиха известие в " Туитър " на арабски. Полицията също написа в " Туитър " известието на други езици, в това число британски, френски и немски.

Властите обмислят дали Фон Щорх може да бъде упрекната в подбудителство на ненавист.

Нейният профил в " Туитър " бе спрян за 12 часа поради известието й, защото то нарушава разпоредбите на уеб страницата. Когато се завърна в обществената мрежа, тя написа на немски: " Facebook " също ме цензурира. Това е краят на конституционната страна. "

Германия вкара строги закони за речта на омразата, като обществените мрежи са застрашени от санкции до 50 милиона евро, в случай че не отстранен " очевидно противозаконна " тирада на омразата и други постове до 24 часа след приемането на уведомление.

През юни Фон Щорх отговори с " да " на въпрос във " Facebook " дали би трябвало да се употребяват огнестрелни оръжия против дами и деца, опитващи се да пресекат немската граница. Фон Щорх, чийто дядо е бил финансов министър по време на ръководството на Хитлер, по-късно се оправда, че мишката на компютъра й се изплъзнала.

По време на честванията в Кьолн във връзка Нова година през 2016 година десетки дами бяха подложени на полов тормоз от огромни групи мъже, които полицията подозира, че са главно от Северна Африка и множеството неотдавна са били мигрирали в Германия, напомня " Гардиън ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР