Полицията проверява случая с теча на газ от жп цистерната

...
Полицията проверява случая с теча на газ от жп цистерната
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата с последна информация за теча на газ от цистерна в град Борово

Полицията ревизира случая с теча на газ от жп цистерната в град Борово, област Русе. Това осведомиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, сигналът е подаден към 19.10 часа нощес. Товарен трен с 28 вагона, от които 12 цистерни с пропан-бутан, спрял на жп гарата в Борово. Тогава било открито, че от крана на една от цистерните изтича газ. Композицията се придвижвала по направлението от Румъния за Костинброд. Веднага към мястото са изпратени екипи на полицията и противопожарната работа. Огнеборците обезопасили региона, а композицията била изтеглена на безвреден коловоз. Прекъснато е зареждането на електропреносната мрежа. Районът е отцепен. Живеещите в околните къщи са били евакуирани краткотрайно. Направена е оценка и разбор на обстановката, като вследствие на бързите и съответни дейности на пожарникарите кранът е бил увит, а течът - спрян.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи обясниха, че към 21.00 часа е задействана процедура по възобновяване на зареждането, тръгване на влаковата комбинация. След това е била прекъсната и евакуацията, като хората са се върнали по домовете си. По случая е формирана инспекция по разказа на Районното полицейско ръководство в Бяла.

"Проверката е съгласувана с Районната прокуратура в Русе. След като тя завърши, материалите ще бъдат изпратени за изговаряне от Районната прокуратура ", разяснява пред Българска телеграфна агенция районният прокурор на Русе Яна Илиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР