Полицията продължава да издирва избягалия затворник Борис Иванов. Вчера той

...
Полицията продължава да издирва избягалия затворник Борис Иванов. Вчера той
Коментари Харесай

Продължава издирването на избягалия затворник в Ловеч

Полицията продължава да търси избягалия пандизчия Борис Иванов. Вчера той избяга от обект в Ловеч, където работел. Иванов е излежавал присъда в общежитие от открит вид към пандиза в града. Полицията приканва жителите, които го виждат или имат информация за него, да се обадят на телефон 112 или да алармират в полицейските ръководства, като анонимността им е обезпечена.

Борис Иванов избяга от обекта, където работел като чистач в 10.30 часа в четвъртък и от чиновник на компанията бил подаден сигнал за неналичието му. Свидетел на бягството станал портиерът. Според описа му Иванов работел там два дни, съобщи Дарик радио.
Беглецът излежавал 13-годишна присъда за блудничество и обири, постановена през 2011 година. В началото на месеца бил изместен в общежитие от открит вид, защото изтърпял над половината от наказването си. Зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов изясни през вчерашния ден, че това е било направено съгласно законовите правила. По думите му в тази ситуация не се касае за бягство на пандизчия, а за отклонение от външен обект на лишен от независимост.
Борис Иванов е на 48 години, междинен на растеж, с кафяви очи и къса, черна коса. Той е с обикновено телосложение, продълговато, леко мургаво лице, верен нос, високо чело, а на врата си има татус – алена целувка.
Над 800 пандизчии работят на обекти отвън пандизите в страната, сочат данни на правосъдното министерство. Държавата нямала запас да ги охранява, а компаниите работодатели пък нямали ангажимент да го вършат в същинския смисъл на думата, изясни Проданов.
Това е петият дезертьор от началото на април до момента. В последните месеци двама лишени от независимост се отклониха от външни обекти, като единият случай е от Пазарджик, а другият от Пловдив. При втория на полицията? лиши близо 2 седмици да открие мъжа.
В началото на април от Софийския затвор избягаха двама рецидивисти, откакто заплашиха надзирателите с оръжие. Единият от бегълците - Радослав Колев, още е в неопределеност. Вторият - Владимир Пелов, бе погубен при престрелка с различен престъпно проявен мъж в центъра на Ботевград при започване на юни, напомня Дарик.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР