Полицията преосмисля подхода си, докато издирва бившия шеф на Данске

...
Полицията преосмисля подхода си, докато издирва бившия шеф на Данске
Коментари Харесай

Полицията в Естония се притеснява за живота на бившия директор на Данске банк

Полицията премисля метода си , до момента в който търси някогашния началник на " Данске банк " в Естония , откакто интервенция, фокусирана върху региона към дома му, не се овенчава, управляващите се тормози, че може към този момент да не е жив, оповестява " Блумбърг ".

Айвар Рехе, който бе основен изпълнителен шеф на клона , който бе в центъра на скандал с пране на пари в размер на 220 милиарда $ до напускането му през 2015 година, не е виждан откогато напуща дома си в Талин в понеделник сутринта.

Полицията твърди, че 56-годишният , който е бил облечен в черен екип за джогинг, когато е липсващ, може да е в заплаха, като " евентуалният " сюжет все още е самоубийство .

Претърсването в гориста околност към дома на Рехе завърши във вторник вечерта, разяснява представителят на естонската полиция Кристиян Лук.

Местните управляващи преглеждат картите на зоната " и в границите на идващите часове ще решим дали да се върнем в региона или дали би трябвало да променим тактиката на търсене . По-вероятно " е полицията да решите, че няма " смисъл " да продължавате да претърсва региона до дома на Рехе.
 Латвия установи: Прибалтийските страни към този момент не са мост сред Русия и Запада
Латвия установи: Прибалтийските страни към този момент не са мост сред Русия и Запада

Имиджът на Латвия като цитадела против съветската страна беше съществено повреден

Случаят е водещ в естонските медии, защото някогашният изпълнителен шеф изчезна при започване на седмицата . Известен като работохолик, той не е обвинен в следствията за пране на пари и не е бил измежду група естонски банкери, арестувани от полицията предходната година.

Валдо Подер, действен началник на Северната полицейска префектура разяснява, че " дейностите на Рехе , вътрешното състояние и информацията, която събрахме от неговото семейство, допускат, че една от по-вероятните версии е, че той може да извърши самоубийство . "

В изявление за локални медии през март Рехе съобщи, че като изпълнителен шеф на естонския клон той естествено се усеща " виновен ", само че клонът има " напълно естествен всекидневен " работен развой. " Компетентните органи вътре и отвън банката си вършеха работата , доколкото им е известно ".

" Данске банк ", която регулатора на Естония изгони от страната по-рано тази година, в този момент е обект на голям брой престъпни следствия , в това число в Дания, Естония и Съединени американски щати .

Няколко от някогашните й ръководители в Дания са с повдигнати обвинявания , в това число някогашният изпълнителен шеф на групата Томас Борген.
 Повдигнаха обвинявания против шефа на Danske Bank за пране на пари
Повдигнаха обвинявания против шефа на Danske Bank за пране на пари

Финансови потоци от Русия...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР