Полицията погна посредницата на бразилския медиум Кармен Лазарова. Проверката на

...
Полицията погна посредницата на бразилския медиум Кармен Лазарова. Проверката на
Коментари Харесай

Полицията погна посредницата на медиума Жоао

Полицията погна посредницата на бразилския медиум Кармен Лазарова. Проверката на Регионалната здравна ревизия е разкрила нарушавания в активността на дамата, която води българи на лекуване при Жоао де Деус.

„ Не можем да я открием, обикаляме по адреси, звъним на телефона, само че тя не дава отговор и се крие. Обърнахме се към Столична дирекция на вътрешните работи за подпомагане. Трябва да й връчим Наказателно разпореждане “, изясни пред „ Телеграф “ зам.-здравният министър доктор Бойко Пенков. Проверката на активността на Кармен се наложи след случая с Теодора Маджарова – онкоболна жена, която е в тежко положение след услугите на медиум Жоао. Теди е с диагноза рак на гърдата, като има метастази в костите и мозъка. Тя се е лекувала както у нас, по този начин и в Турция. Оперирана е, минала през лъче- и химиотерапия, само че бразилският медиум бил последната й вяра. Посещението при него обаче съвсем коства живота на младата майка на две деца.

Обяснение
Както „ Телеграф “ пръв писа по думите на посредничката Кармен, тя се е срещнала с Теодора за пръв път в Бразилия и даже не е била осведомена със положението й. Едва на третия ден след срещата сред двете Лазарова схванала какъв брой тежко е ситуацията на Теди. Освен това Кармен изрично съобщи, че не е обещавала на никого, че ще се излекува, а нейната роля е само да показва хората пред медиум Жоао. Тя акцентира също, че на уеб страницата й ясно са написани условия за пътуването. В обществените мрежи обаче, осведомени с интернет платформите са безапелационни, че този раздел е прибавен в следствие. „ Спрямо номерациите на страниците, които уеб сайтът на Кармен прави, се вижда, че страницата с написаното условие е по-нова (номер 87) от страницата с обявата за последното пътешестване до Бразилия (86). Вижда се и, че самата страница с написаното условие е събрала много по-малко визити, което подсказва, че е била оповестена по-скоро. Или с други думи никой от туристите не е бил известен за това искане “, изяснява обявата.

Глоба
Това не е единственият проблем в уеб страницата на Кармен. Именно поради него тя може да бъде подведена под отговорност. Причината е, че тя предлага излекуване без да има здравно обучение и да е записала активността си. До този извод е стигнала и инспекцията на РЗИ. Според специалистът по здравно право юрист Мария Шаркова, която алармира здравното министерство и Изпълнителна организация „ Медицински одит “ за Лазарова, тя може да бъде санкционирана с до 10 000 лева Причината е, че всичко, което предлага и прави е в прорез със Закона за здравето. След като бъде издирена Кармен ще получи Накзателно разпореждане.

Транспорт
Междувременно стана ясно, че онкоболната Теодора и мъжът й Александър ще пътуват от Бразилия до Истанбул на 8 май. Специализираният превоз ще коства на фамилията към 30 000 €, като средствата бяха събрани от донори за броени дни. Александър заяви новината във „ Facebook “ и благодари на всички, които са съпричастни с Теди, както и на външния министър Екатерина Захариева, която също е оказала подпомагане на фамилията. След като дойдат в Турция, Теодора и Александър може да се приберат и с военния „ Спартан “, който е в подготвеност. Това съобщи през вчерашния ден вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той изясни, че е оценен вид, при който страната да изпрати боен аероплан за Маджарова до Бразилия, само че експертите от Военната академия са отхвърлили това, тъй като полетът щял да бъде прекомерно дълъг и да изисква няколко кацания за презареждане, което би заплашило здравето на Теди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР