Полицията откри мъртъв в дома му стрелеца от КорсикаВъзрастен мъж,

...
Полицията откри мъртъв в дома му стрелеца от КорсикаВъзрастен мъж,
Коментари Харесай

Полицията откри мъртъв в дома му стрелеца от Корсика

Полицията откри мъртъв в дома му стрелеца от Корсика
Възрастен мъж, който стреля по минувачи в корсиканския град Бастия в сряда, е открит мъртъв в жилището си. Това заяви през днешния ден френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер.

„ RAID /полицейските специфични елементи – бел.ред./ организираха интервенция. Мъжът, който е почнал стрелбата, е открит мъртъв “, написа Кастанер в Туитър. Министърът благодари на чиновниците на реда, спасителите и всички, които са взели присъединяване в интервенцията, а също по този начин е изказал съболезнования на околните на единствения умрял при случая.

На съвещание на Националното заседание, което продължава сега, Кастанер посочи, че стрелецът се е самоубил.

Вчера към 16.00 часа /17.00 часа българско/ време 65-годишен локален гражданин стартира да стреля по минувачи в квартал Монтезоро, намиращ се в южната част на Бастия. След това той се барикадира в своя апартамент. При случая пострадаха 6 души, един от тях по-късно умря от раните си болничното заведение. Сред потърпевшите имаше чиновник на полицията.

Районът към дома беше отцепен от полицията, на място дойдоха спасители и лекари. Жителите на прилежащите здания бяха евакуирани, а също по този начин посетителите на боулинг клуб и културен център, които се намират наоколо.

Полицията е почнала договаряния с нападателя. Причините за случая сега се откриват. Според полицията не става дума за терористичен акт, а по-скоро за спор на битова почва. Предполага се, че мъжът може би е страдал от психологично разстройство. Освен това той неведнъж е бил привличан под отговорност за закононарушения с потреблението на оръжие. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР