Полицията откри жестоко убит възрастен мъж в дома му в

...
Полицията откри жестоко убит възрастен мъж в дома му в
Коментари Харесай

Син уби баща си в Нови пазар

Полицията откри грубо погубен възрастен мъж в дома му в Нови пазар.

Около 11:45 часа във вторник, брачната половинка му се обадила в полицията обезпокоена, защото мъжът ѝ не дава отговор на телефонните позвънявания. Жената е декларирала, че той живее в фамилен парцел в близко село край Нови пазар.



В къщата мъжът живеел дружно с 35-годишния им наследник . На място незабавно са ориентирани екипи на РУ- Нови пазар. Установено било, че в пристройка към къщата има нанесени вреди – в двора са открити разхвърляни принадлежности, домашно имущество и техника, а в едната стая е намерено безжизнено тяло на 71-годишен мъж .

На място са пристигнали шефът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Георги Гендов, административният началник и областен прокурор Орлин Куздов, наблюдаващият прокурор Павлин Вълчев и правосъдният доктор. Извършен е оглед.
 
 ликвидиране татко наследник Шуменско Българска телеграфна агенция

Установено било, че гибелта на 71-годишния мъж е настъпила вследствие на голям брой контузии в региона на главата и тялото .



Паралелно с това криминалисти от РУ- Нови пазар почнали дейни дейности към определяне на възможния причинител. Час по-късно в полицейския арест бил арестуван синът на жертвата .

" Към момента имаме данни, че 35-годишният мъж страда от параноидна шизофрения с биполярно разстройство. След като му бъде повдигнато обвиняване, ще бъде настанен в психиатрично заведение за проучване, където може да остане не повече от 60 дни. Това е тип насилствена мярка, равностойна на задържане под стража ", заяви окръжният прокурор Орлин Куздов.

Той посочи, че в случай че се съберат доказателства, че той не може да схваща свойството и смисъла на дейностите си и да управлява постъпките си, делото ще бъде прекъснато и ще бъде изпратен за използване на насилствени медицински ограничения, които се вземат от Районния съд.

Синът е престъпно проявен . Разследван е за владеене на наркотични субстанции и техни аналози, за блудничество, обири. Освен това е осъждан за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции .

Назначени са разнообразни правосъдни експертизи, разпитани са очевидци. Работата по документиране на формираното досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 116  от Наказателен кодекс (на татко или на майка, както и на рожден наследник или на рождена дъщеря) продължава под управлението на окръжната прокуратура в Шумен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР