Полицията освободи бащата на 2-годишното дете, заснето да танцува с

...
Полицията освободи бащата на 2-годишното дете, заснето да танцува с
Коментари Харесай

Бащата на момченцето, което надига шише с бира: Майка ми сипа лимонада вътре

Полицията освободи бащата на 2-годишното дете, снимано да танцува с бутилка бира в ръка в село Джурово. Мъжът, който е престъпно проявен, беше арестуван откакто клипът се появи в обществените мрежи и провокира вълна от отвращение.

По случая е разпоредена инспекция на отдел "Закрила на детето " в град Правец.

Само за няколко дни фрагментите, на които се вижда по какъв начин невръстно дете танцува и подвига наздравица с бутилка бира в ръка, набраха лавинообразна известност. В понеделник поради скандалния клип се самосезира и Криминална полиция.

"Извършихме голям размер оперативно издирвателна работа на територията на цялата страна, с цел да можем да установим самоличността на детето и на родителите ", разяснява пред Българска национална телевизия Красимира Чобанова, шеф бранш детска престъпност ГДНП.

Оказва се, че фрагментите са снимани в събота по време на женитба в ромската махала в село Джурово. Според 28-годишния татко, на тържеството синът му не е посягал към алкохолни питиета.

"Майка ми нямаше чаша и даде бирено шише празно. Майка ми сипа лимонада вътре, дигна се пяна и като бира стана. Като чуе музика, той играе ", споделя Иван.

"По принцип, като му дават вода, той се прави, че пие и се прави на пийнал ", изяснява Мика.

Бащата на 2-годишното момче твърди, че клипът е изработен от негови познати и е качен в интернет без неговото познание.

"Това е нарушение на правата на фамилията най-много и след това на детето ", съобщи Галя Николова, шеф отдел "Закрила на детето " - Правец.

В къщата в село Джурово живеят общо пет деца. Това е първият случай, при който обществените вършат инспекция по сигнал. От отдела "Закрила на детето " обявиха, че фамилията е обект на обществено подкрепяне. До този миг не са били установени нередности и петте деца вървят постоянно на учебно заведение и детска градина.

Детето е във очевидно доста положително здравословно положение. Спокойно, радостно. Ще следим развиването, само че на този стадий няма данни за неглижиране в фамилията и друга рискова обстановка ", уточни Галя Николова.

Ако се потвърди, че родителите са оставили детето без контрол и родителска грижа, могат да получат до три години затвор, както и публично неодобрение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР