Полицията обяви обичайнте си за този сезон мерки - че

...
Полицията обяви обичайнте си за този сезон мерки - че
Коментари Харесай

КАТ обяви как ще следи абитуриентите

Полицията разгласи обичайнте си за този сезон ограничения - че ще се активизира и ще следи за нарушавания, осъществявани по време на абитурентските балове. Министерство на вътрешните работи моли към завършващите възпитаници да не излизат от прозорците или люковете на колите.

Водачите ще бъдат иконтролирани дали карат след приложимост на алкохол или опиати, сподели Мария Ботева от " Пътна полиция ":

" Призовавам всички зрелостници, които сами ръководят моторните си транспортни средства, да вършат това, без да са използвали алкохол или наркотични субстанции.

Да употребяват предпазните системи, да приканват своите другари, които пътуват в тези коли, да не вършат това - да не се демонстрират през прозорците, люковете и всевъзможни други отвори...

Да внимават за метода, по който са решили да се придвижат - дали са взели всички нужни ограничения, с цел да се подсигурят, с цел да не паднат от транспортното средство и да помрачат празника си ", съобщи полицайката.

Според сътрудника й Венцислав Велинов от „ Охранителна полиция” - извършени са срещи с представители на образователните заведение, където ще се състоят абитуриентските тържества, както и с охранителни компании.

" Разпоредено е на шефовете на регионалните дирекции да съберат информация за осъществяване на спонтанни и проведени пътувания отвън обслужваната от тях територия. Това се прави за да се координират дейностите сред обособените структури и недопускане да се нарушава публичният ред, осъществяване на закононарушения и пътно-транспортни произшествия”, разясни Велинов.

Традиционно в дните за празнуване ще има засилено полицейско наличие на местата, където се събират завършващите. Следи се прецизно и за съблюдаване на реда за придвижване по пътищата.

По думите на полицейски контрольор Мария Ботева още през април са извършени срещи в учебни заведения в цялата страна по отношение на плануваните екскурзии по време на баловете.

„ Целта е да се обезпечи безвредното напредване на абитуриентските групи до избраните пунктове за събиране. Става въпрос за колоните от коли, в които са младежите. В беседите, които организираме с тези към този момент зрели хора, акцентираме на това, че даже по време на празниците Законът за придвижване по пътищата също работи с цялостна сила”, уточни тя.

„ Съвместно с сътрудниците от „ Пътна полиция” и районните ръководства по места – са взети превантивни ограничения и за територията на София”, акцентира от своя страна Петър Петров от отдел „ Охранителна полиция” на Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му към заведенията, в които ще честват зрелостниците, са изпратени наставления за недопускане на нарушавания на публичния ред.

„ След 22 часа в заведенията ще е неразрешен достъпът на деца до 14-годишна възраст. Лица до 18-годишна възраст без компаньон след 22 часа също няма да се позволяват. Създадена е организация за реализиране на надзор в обектите, в които ще се организират тържествата”, съобщи той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР