Полицията не пуска мирно протестиращите превозвачи да влязат в градовете.

...
Полицията не пуска мирно протестиращите превозвачи да влязат в градовете.
Коментари Харесай

Полицията спря протеста на превозвачите на подстъпите към градовете

Полицията не пуска спокойно протестиращите превозвачи да влязат в градовете. Това сигнализират от Съюза на интернационалните превозвачи. Те упрекват страната в принуда, защото имат издадени публични разрешителни от общините за митинга си , както и от Столична дирекция на вътрешните работи за София.

Колеги от цялата страна, вижте какво се случва в цялата страна Важно е всеки един български транспортьор и жител да види какво се случва в София . Това съобщи Йордан Арабаджиев, изпълнителна шеф на съюза на интернационалните превозвачи. Превозвачите припомнят, че страната е разчитала на тях, когато е трябвало да се извозят хора от воюващата Украйна.

Превозвачите оповестиха народен митинг.
Премахване на биокомпонента в горивата за 6-месечен интервал. Намаляване на акциза на горивата с 50% за интервал от 6 месеца. Мораториум върху разширението на обсега и размера на ТОЛ таксата, планувано от държавното управление за юли 2022 г. Осигуряване на нужните средства за гарантиране на транспортната услуга на българските жители - дотации за нерентабилните линии и обезщетения за преференциалните пътувания на възпитаници, пенсионери и другите правоимащи групи в действителен размер, тъй като сега превозвачите субсидират превоза, а не страната субсидира превозвачите.
По-късно към настояванията си допълниха и искане за оставки - на транспортния министър Николай Събев, на районния Гроздан Караджов и на финансовия Асен Василев поради неналичието на градивен разговор, неналичието на експертиза и каквито и да било антикризисни ограничения за поддръжка на бранша и българските жители.

Миналата седмица се организира среща в Министерски съвет, от която превозвачите излязоха възмутени от " етикета и неналичието на обикновен протокол " на държавното управление и по-конкретно на премиера Кирил Петков . От срещата изтече и запис с замяна на реплики сред Магдалена Милтенова , ръководителя на Конфедерацията на автобусните превозвачи, и премиера Петков. Не е ясно кой е направил и пуснал по медиите записа.
 Събев и Караджов наливали масло в огъня - превозвачи блокират страната
Събев и Караджов наливали масло в огъня - превозвачи блокират страната

От сектора настояват, че държавното управление не желае да преговаря
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР