Полицията не е реагирала правилно след подаването на сигнала за

...
Полицията не е реагирала правилно след подаването на сигнала за
Коментари Харесай

След убийството на Митко от Цалапица: Уволненият полицейски шеф в спор с главсекът на МВР

Полицията не е реагирала вярно след подаването на сигнала за изгубване на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица и това е мотив за уволнението на няколко полицейски началници. Това сподели в ефира на bTV главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Дисциплинарно бяха уволнени някогашният шеф на регионалната дирекция на МВР-Пловдив - Васил Костадинов, както и началникът на Районното ръководство в Стамболийски - Ангел Керпиев.

Тази заран в ефира на bTV Васил Костадинов влезе в спор с основния секретар на МВР.

„ Допуснато е да се стигне до осъществяване на ликвидиране. Не е реагирано вярно, откакто сигналът е подаден за изгубването на Димитър, с цел да се стигне до летален излаз. Правим всичко допустимо да открием килъра “, съобщи Живко Коцев.

„ Категорично не дава отговор на истината изказванието, в това число и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, че моята заповед за уволняване е във връзка със случая в Цалапица. Заповедта за дисциплинарно произвеждане е по отношение на вменена ми корист с власт по отношение на одобряване на един протокол за погашение на спомагателни средства за разположение – забележете, по 35 стотинки на час. И този протокол касае месец юни – един месец преди убийството “, сподели от своя страна Васил Костадинов.

„ С този протокол, който минава на четири подписа, преди моя автограф за одобряване, началникът на Районното ръководство в Стамболийски е получил сумата от 14 лв., която съгласно дисциплинарно проверяващата комисия, е непозволено получена “, сподели още Васил Костадинов.

Той попита основния секретар на Министерство на вътрешните работи къде в тази обстановка е неговата виновност във връзка с случая в Цалапица.

На тези твърдения Живко Коцев отговори, че не желае да влиза в пояснителен режим.

„ Има причинно-следствена връзка с казуса с следствието на убийството на Димитър. Няма да изяснявам тук какво е наличието на дисциплинарната инспекция “, заяви Коцев и не пожела да разяснява повече думите на Костадинов.

Димитър Малинов изчезна на 20 юли. Седмица по-късно беше обявено, че е бил погубен и тялото му е открито заровено под строителни боклуци край селото.

" Сигналът за изчезналия Димитър е подаден от родителите съвсем два дни след убийството му. Физически гибелта е настъпила към 23 ч. на 20 юли. На 22 юли преди обяд е подаден в Районното ръководство в Стамболийски сигналът за това, че той е липсващ ", изясни Костадинов.

„ Учудвам се на изказванията на основния секретар, че е можело убийството да бъде предотвратено. Кой е имал данни, че може да настъпят съдбовни последствия? Кой е имал данни преди този момент, че Димитър може да бъде жертва на ликвидиране? “, попита той.

От събота след обяд до първите часове на понеделник Рангел Бизюрев не е издирван и за това съответните чиновници са си понесли дисциплинарната отговорност, посочи някогашният шеф на регионалната дирекция на МВР-Пловдив. Той призна, че има пропуски в издирването на Бизюрев.

Относно уволнението си Васил Костадинов бе безапелационен, че ще търси правата си по правосъден път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР