Полицията не е реагирала правилно след подаването на сигнала за

...
Полицията не е реагирала правилно след подаването на сигнала за
Коментари Харесай

След убийството в Цалапица: Уволненият полицейски директор в спор със секретаря на МВР

Полицията не е реагирала вярно след подаването на сигнала за изгубване на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица и това е мотив за уволнението на няколко полицейски началници. Това сподели в ефира на bTV главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Дисциплинарно бяха уволнени някогашният шеф на регионалната дирекция на МВР-Пловдив - Васил Костадинов, както и началникът на районното ръководство в Стамболийски - Ангел Керпиев.

 

Те се срещнаха със фамилията на убития 24-годишен Димитър в Цалапица

Тази заран Васил Костадинов влезе в спор с основния секретар на МВР.

 

„ Допуснато е да се стигне до осъществяване на ликвидиране. Не е реагирано вярно, откакто сигналът е подаден за изгубването на Димитър, с цел да е стигне до летален излаз “, съобщи Живко Коцев.

„ Категорично не дава отговор на истината изказванието, в това число и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, че моята заповед за уволняване е във връзка със случая в Цалапица. Заповедта за дисциплинарно произвеждане е по отношение на вменена ми корист с власт по отношение на одобряване на един протокол за погашение на спомагателни средства за разположение – забележете, по 35 стотинки на час. И този протокол касае месец юни – един месец преди убийството “, сподели от своя страна Васил Костадинов.

 

Причината – напрежението към убийството на Димитър в Цалапица

Димитър Малинов изчезна на 20 юли. Седмица по-късно беше обявено, че е бил погубен и тялото му е открито заровено под строителни боклуци край селото. Уволнените полицейски чиновници са позволили серия от неточности, които са довели и до напускането на страната на открития като причинител.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР