Полицията на Германия съобщи, че е задържала 20-годишен заподозрян по

...
Полицията на Германия съобщи, че е задържала 20-годишен заподозрян по
Коментари Харесай

В Германия задържаха 20-годишен за хакерската атака срещу политиците

Полицията на Германия заяви, че е задържала 20-годишен обвинен по случая с открадната персонална информация на стотици политици , в това число и на канцлера Ангела Меркел, оповестена онлайн, осведоми Агенция Франс Прес.

Прокуратурата във Франкфурт, Централният отдел за битка с закононарушенията в интернeт и Федералната полиция претърсиха жилището на 20-годишен обвинен на 6 януари и го задържаха , се споделя в известие на полицията.

 Германската полиция прави претърсвания поради хакерската офанзива против политици
Германската полиция прави претърсвания поради хакерската офанзива против политици

Обискиран е апартамент на 19-годишен

ДПА осведоми, базирайки се на източници, че 20-годишният е от западната провинция Хесен . Според източниците той е признал за закононарушенията.

По-късно през днешния ден управляващите ще дадат конференция с детайлности от следствието.

 Меркел не била съществено наранена от хакерската офанзива
Меркел не била съществено наранена от хакерската офанзива

Атаката е засегнала стотици политици

Пробивът в киберсигурността докара до политически напън над държавното управление. Информацията, която съдържа адреси на местопребиваване, мобилни номера, писма, записи и копия на документи за идентичност, бяха публикувани за първи път посредством " Туитър " през декември , само че цялата информация излезе в общественото пространство през предходната седмица.

Около 1000 души са наранени , в това число депутати от Бундестага, Европейския парламент, районните и локални законодателни органи.

Депутатите от всички партии в Бундестага са наранени като се изключи крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " - най-голямата опозиционна партия в Народното събрание.

Разследващите и вътрешното министерство твърдят, че няма доказателства за приключване на сензитивна информация.

Въпреки това казусът слага политическата класа в извънредно неловко състояние и ускорява натиска върху непопулярния вътрешен министър Хорст Зеехофер.

В общественото пространство също по този начин е оповестена персонална информация на звезди и публицисти, в това число гласови известия и чатове от родственици и деца на засегнатите.

Профилът в " Туитър " @_0rbit е разгласил линкове всеки ден през последния месец. Профилът, който се назовава G0d, е блокиран от обществената мрежа. Той е основан в средата на 2017 година и е бил следван от 18 000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР