Полицията на Азербайджан е задържала български граждани по подозрение в

...
Полицията на Азербайджан е задържала български граждани по подозрение в
Коментари Харесай

Задържаха българи в Баку заради финансово киберпрестъпление

 Полицията на Азербайджан е задържала български жители по съмнение в осъществяване на киберпрестъпление против банкови бранш в страната, заяви РИА Новости.

По данни на пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на страната, " жителите с букви М.Н.С. и В.Ц.М. са употребявали специфични устройства, микросхеми и други средства, разбивали са разнообразни банкомати на територията на столицата ".

По време на разпита двамата арестувани са споделили, че след приемането на цялостната информация за картата те имали желание да осъществят финансов трансфер от едни сметки на други, открити с помощта на подправени документи в задгранични банки, дружно с други членове на проведена незаконна група в европейските страни ".

От азербайджанското вътрешно министерство акцентират, че с помощта на професионализма на чиновниците на ръководството за битка с проведената престъпност, осъществяването на закононарушението е било предотвратено навреме. Срещу арестуваните е повдигнато обвиняване по няколко члена от наказателния кодекс, свързани с нелегално владение на компютърна информация, потребление на електронни носители на данни и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР