Полицията може да се бори с купуването на гласове на

...
Полицията може да се бори с купуването на гласове на
Коментари Харесай

Доц. Станчев: Полицията може да се бори с купуването на гласове на дребно, но не и с тези на едро

Полицията може да се бори с пазаруването на гласове на дребно, само че не може да се бори с пазаруването на гласове на едро. Това сподели доцент Красен Станчев – създател на Института за пазарна стопанска система и учител в Софийския университет " Свети Климент Охридски “, в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “ във връзка профилирани акции против пазаруване на гласове и битовата престъпност в разнообразни обитаеми места в цялата страна. 

Министерство на вътрешните работи следи престъпния контингент по отношение на пазаруването на гласове, само че ефикасната работа по предварителната защита по думите му води до увеличение на цената на гласовете.  

" Когато се усилва рискът от несъмнено действие, тогава цената на услугата, обвързвана с това действие, също се качва. Тук има доста значителен рисков детайл и в случай че има сходно търсене, то тогава цената евентуално би трябвало да бъде не 50 лв., както на последните избори, а два и половина пъти повече “, разясни Станчев. 

Той напомни, че Антикорупционният фонд и няколко сдружения, наблюдаващи последните няколко избора, са открили, че има цели изборни региони, които сменят своите желанията от избори на избори. 

По думите му може да се допуска, че партиите, които упорстваха да се върне хартиената бюлетина, допускат, че в този момент ще бъдат печеливши. " Което няма да бъде единствено поради операция на изборите “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР