Полицията иззе 730 саксии с растения от рода на конопа,

...
Полицията иззе 730 саксии с растения от рода на конопа,
Коментари Харесай

МВР разби свръхмодерна нарколаболатория на габровец и софиянка

Полицията иззе 730 саксии с растения от рода на конопа, над 90 кг зелена и 35 гр марихуана в Габровско.

В спецоперацията са арестувани 52-годишен габровец и 21-годишна столичанка, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Криминалисти на ОДМВР- Габрово и РУ-Габрово, под наблюдението на прокуратурата, са претърсили хале на бивше дружество в града. Там разкрили помещение, особено пригодено за развъждане на марихуана. От него са конфискувани общо 429 саксии с растения от рода на конопа и 64,705 кг зелена растителна маса, реагирала при тестванията на марихуана. Помещението било обзаведено с извънредно съвременно съоръжение за развъждането на растенията - лампи с подобаваща цветна температура, поливна система, вентилация, филтри, уреди за надзор на температурата и влажността, и други

52-годишният габровец е построил миниоранжерия за развъждане на марихуана в село Драгановци. Оттам са конфискувани още 301 саксии с растение от рода на конопа, 27,226 кг зелена растителна маса и 35 грама суха маса, както и съответното съоръжение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.354 в от Наказателен кодекс. По член 354 " в " от Наказателния кодекс се планува за закононарушението " отнемане от независимост " от две до пет години и санкция от пет хиляди до 10 хиляди лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР