Полицията излови поредни нарушители по пътищата ни.В рамките на разпоредената

...
Полицията излови поредни нарушители по пътищата ни.В рамките на разпоредената
Коментари Харесай

Полицията залови 25 пияни и 9 дрогирани зад волана за един ден

Полицията излови следващи извършители по пътищата ни.

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата екипите на пътна полиция установиха 25 пияни и 9 дрогирани водачи зад волана в рамките на миналия ден. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверени са 8266 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 10 651 водачи и пасажери. Съставени са 2124 фиша фиша и 558 акта за открити административни нарушавания, написа

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

За миналото денонощие са открити общо 25 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 11 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 - с над 1,2 на 1000, а петима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 9 водачи, двама са отказали да бъдат тествани.

По метода " линеен надзор " са тествани 2540 МПС и 2759 водачи и пасажери. За установени нарушавания са съставени 591 фиша и 165 АУАН. Установени са петима, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, други четирима с над 1,2 промила.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР