Полицията изгони абитуриентите, които бяха планирали да си направят изпращане

Полицията изгони абитуриентите, които бяха планирали да си направят изпращане ...

Изгониха абитуриентите от „Александър Невски“, те се преместиха пред НИМ.

Полицията изгони абитуриентите, които бяха планирали да си направят изпращане пред "Александър Невски", въпреки забраната на абитуриентските балове и възможността зрелостниците да бъдат изпратени в двора на училището си.
БГНЕС

БГНЕС
Служител на реда обясни, че причината да ги приканват да си отидат е провеждащият се протест пред Министерския съвет. Всички зрелостници носеха с предпазни маски.
БГНЕС

БГНЕС
Младите хора решиха да се преместят и колоната се отправи към Националния исторически музей в "Бояна". А там се разрази истински купон, придружен от форсиране на двигатели на мотори и автомобили, дрифт, цветни димки и конфети, и естествено музика, която излизаше от колони, захранвани от акумулатори.
БГНЕС
„Напред към образованието и целите. Ще трябва да се стремим напред и нагоре, защото без цели няма как да стане. Аз ще ходя в Холандия с информационни технологии. Искам да завдърша там и да се върна в България, защото съм родолюбец“, каза Александър Алексиев от Търговско-банковата гимназия и добави, че това което отблъсква младите хора от страната ни, е корупцията, с която ще се опита да се справи, след като се върне от чужбина.
БГНЕС
Недоволен от отношението на държавата е и зрелостникът Ивайло Виденов от 153-то училище, който мечтае за футболна кариера, но в чужбита. "Дразни ме отношението на държавата, особено към футболните клубове.
БГНЕС
За мен не е правилно да налагат чужденци, а смятам, че трябва да залагат на своите. За сега оставам тук, но ако получа добра в чужбина - отивам. Там е истината, тук много трудно се случват нещата", смяна Виденов.
БГНЕС

БГНЕС
Ванеса Гетова, която е от 2 СУ пък сподели, че се е почувствала обидена от факта, че абитуриентите са били изгонени от площада пред „Александър Невски“ и добави, че е кофти да си абитуриент по време на пандемия, но е щастлива, че въпреки всичко са успели да се организират и да се съберат.
БГНЕС
„Предстоят много важни кандидатстудентски изпити в Медицинския университет и стискам палци да ги взема. Мечтая да уча стоматология. Кариера тук в България, защото който иска да успее тук, не в чужбина. Много хора казват, че в България няма късмет, но това не е така“, убеддена е Ванеса и подчертава, че това, което гони младите хора от родината, е липсата на работни места.
БГНЕС
Цвети, която завърши 12-то училище, пък не смята, че са кризата ги е прецакала, защото всички са заедно и са си направили едно хубаво изпращане. „Ще имам образование в България, в Медицинския унивверситет. Кариера също в България. Обичам България и тя дава възможности“, каза тя.
БГНЕС

БГНЕС
И въпреки забраната да се събират, повечето от тях ще празнуват тази вечер. Според тях, този ден е единствен в живота и се надяват, че никой няма да им попречи да се разделят достойно с ученическите си години.
БГНЕС
Малко по-късно, полицията изгонени зрелостниците и от там, и ги призова да се приберат по домовете си.

Източник: dariknews.bg