Каква охрана има министър-председателят?

...
Полицията и службите за сигурност мълчат за всички точни подробности
Коментари Харесай

Полицията и службите за сигурност мълчат за всички точни подробности за това как е защитен един премиер, но какво знаем за сигурността на лидера на страната?

Политика на живо: „Спрете глупавите каскади“, казва вицепремиер

Операцията по сигурността на министър-председателя е отговорност на клона за роялти и специализирана защита на столичната полицейска служба, известен като RaSP .

Даунинг Стрийт

Когато PM е на номер 10, те са заобиколени от добре установената експлоатация на една от най-силно защитените сгради в Обединеното кралство.

Действащ полицай, обвинен в сексуално насилие над младо момиче, й казал, че е „самотен“

Даунинг стрийт беше отворен за обществеността, но от 1989 г., на фона на опасения от атаки от ИРА, има големи черни метални порти във всеки край на пътя, обслужвани от въоръжени полицаи.

Има контролно-пропускателни пунктове за всеки, който излиза на улицата, с летище охрана в стила на посетителите и тежка проверка за персонала, който трябва да покаже пропуск, за да влезе.

Изображение: Портите на Даунинг стрийт са постоянно обслужвани от въоръжена полиция

Улицата е постоянно патрулирана от въоръжени полицаи , а най-малко един полицай е разположен пред вратата на номер 10.

На улицата също има множество устройства за сигурност и камери.

На пътя

Когато премиерът пътува, операцията трябва да се промени - в зависимост от това къде се насочва.

Полицейският анализатор на Sky News Греъм Уетоун каза: „Всяко посещение е заплаха и риск, оценени в зависимост от това къде отиват и какво правят, с различни размери на екипи в зависимост от местоположението. кола с него, когато е в движение.

Изображение: Сигурността е засилена, когато премиерът тръгва от Даунинг стрийт, както е показано тук от екипа на Борис Джонсън

Те ще се присъединят към по-широк екип от служители по сигурността, които работят по седмица след, седмица извън ротационна система, която „предава щафетата“ всеки път, добави той, и те ще пътуват в допълнителни коли. Ролята им е да разчисти път в трафика - както позволявайки на министър-председателя да стигне по-бързо, където трябва, но също така и да ги спре да бъдат мишена.

Дейвид Камерън се отказа от предходните, когато стана министър-председател през 2010 г. като мярка за спестяване на разходи, но трябваше да ги върне през 2014 г., след като джогинг успя да се натъкне на него по време на посещение в Лийдс, което породи опасения за сигурността.

У дома

Очевидно днешната история хвърли конкретна светлина върху това каква защита получава министър-председателят, когато си е у дома - въпреки че г-н Сунак обяви в сряда, че същия следобед заминава за Калифорния със семейството си.

< p>Докато беше далеч, Wettone каза, че е малко вероятно да има много хора в къщата, но дори когато премиерът е там, сигурността няма да е толкова голяма, колкото другаде.

„Ако Риши Сунак беше в вкъщи с г-жа S и децата, той вероятно щеше да има своя служител за лична охрана и резервна кола“, добави той.

След номер 10

Както видяхме множество пъти през изминалата година, премиерската кариера не трае вечно. И така, какво се случва, когато премиер напусне относителната безопасност на Даунинг стрийт?

Колкото и дълго да са били на поста, от 49-те дни на Лиз Тръс до 10-те години на Тони Блеър, министър-председателят все още има право на подробности за сигурността.

Изображение: Маргарет Тачър беше един от бившите министър-председатели, които имаха право на защита, след като напуснаха Даунинг стрийт

„Офицерът от близката защита на Маргарет Тачър беше там до деня, в който тя почина“, каза Уетоун.

>

Екипът е много по-малък, може би дори само един офицер. Но отново това се решава в зависимост от нивото на риск, на което е изправен индивидът, и неговата роля след поста.

Други депутати

Премиерът обаче не е единственият политик, който получава защита.< /p>

Някои висши министри от кабинета също имат служители за лична охрана и екип за тяхната безопасност, а определени роли, като министър на вътрешните работи или секретар на Северна Ирландия, запазват тази сигурност, след като напуснат поста си.

Но средният депутат не получава същото ниво на защита.

Сестрата на убитата депутат Джо Кокс, Ким Ледбитър, говори за опасностите и приемането на цялата сигурност, която й се предлага като депутат

Проверка на сигурността им беше извършена от отдела за парламентарна сигурност наскоро след убийството на политика на торите сър Дейвид Еймъс, който беше намушкан многократно с нож по време на една от операциите си в неговия избирателен район Саутенд през октомври 2021 г.

The точните подробности от неговите препоръки остават поверителни от съображения за сигурност, но се разбира, че нов екип от различни агенции ще разгледа заплахата, пред която са изправени отделните депутати, и ще предложи мерки, които те трябва да предприемат, за да защитят себе си и своя персонал.

Сър Дейвид беше вторият депутат, убит за шест години, след като лейбъристката политик Джо Кокс беше простреляна и намушкана в нейния избирателен район Батли и Спен през 2016 г.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР