Полицията и прокуратурата в Свищов разследват потресаващ случай с майка,

...
Полицията и прокуратурата в Свищов разследват потресаващ случай с майка,
Коментари Харесай

Нещо се е случило! Млада жена изглежда като 80-годишна, разследващи в потрес от видяното!

Полицията и прокуратурата в Свищов проверяват поразителен случай с майка, която с години е държала двете си дъщери заключени в дома си. За къщата на ужасите в крайдунавския град алармирал във вторник пред органите на реда комшия на странното семейство, съобщи в. "Труд ". Пред криминалисти комшията декларирал, че от 20 години двете сестри не са излизали на открито. Незабавно били подхванати дейности. 
Полицаи и чиновници от обществените служби влезнали в жилището, което било населявано от трите дами. Инспектиращите заварили покъртителна панорама. Домът наподобявал бърлога и бил потопен в невъобразима бедност. Двете сестри били одрипани и потънали в изпражнения и воня. Едната е на 33 години, а другата на 34 години. Видимо обаче изглеждали извънредно състарени, като едната имала тип на 80-годишна бабичка. И двете били несъответстващи и некомуникативни. 
"Не е правилно, че са били принудително държани 20 години в дома си. Няма следи от връзване или различен тип принуждение. Дори двете сестри преди години са били извънредно интелигентни и образовани. Завършили са висше обучение и едната е работела в Народния спектакъл в София. Преди време обаче очевидно нещо са претърпели и са болни душевен ", са открили все още проверяващите. 
Работещите по случая в късния следобяд във вторник разговаряха с майката. Тя обаче също отказвала да приказва за дъщерите си. Твърдяла, че самите те не желали да излизат от вкъщи си. Според нея девойките й не са прекрачвали прага на фамилното жилище от 5-6 години. "Двете дами ще бъдат настанени в обществено заведение. С тях ще работят психолози, с цел да открият какво се е случило през годините ", сподели кметът на Свищов Генчо Генчев. 
"Работим интензивно по случая. Изясняваме какво тъкмо се е случвало зад стените на тази къща ", съобщи сбито шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново старши комисар Димитър Машов. Тепърва ще бъдат разпитвани съседи и близки на трите дами. Комшии обаче настояват, че постоянно са чували виене и рев от злокобното жилище. 
Съседът на трите дами от ул. "Георги Тошев " подали сигнал в Районното ръководство на полицията в Свищов, макар че майката твърдяла, че живее сама у дома и че дъщерите й от години са изчезнали нанякъде. Комшиите почнали да се съмняват в думите й. Повод за подозренията им и за това, че тя крие нещо, им давал фактът, че в продължение на доста време пазарувала в кварталния магазин огромно количество храна.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР