Полицията и гвардията ще остават в Каталуния. Силите на реда

...
Полицията и гвардията ще остават в Каталуния. Силите на реда
Коментари Харесай

Рахой: Полицията и гвардията остават в Каталуния до последно

Полицията и армията ще остават в Каталуния. Силите на реда ще бъдат там до урегулирането на обстановката. Това се закани испанският министър председател Мариано Рахой в изявление за местник El Pais. От думите му стана ясно, че те ще бъдат изтеглени тогава, когато ситуацията в Каталуния се върне към естественото сис положение.

Паралелно с това той означи, че не изключва опцията да приложи нето една от ограниченията, които законите на Испания разрешават поради желанията на катаунските управляващи да разгласят самостоятелност. Включително и да задейства конституционният член 155, който разрешава отнемането на самостоятелния статут на региона, съобщи ТАСС. " Не изключван нищо от разрешеното от закона. Всичко би трябвало да се прави навреме и според от това какво е нужното за даден миг ", сподели още Рахой.

В изявлението испанският министър председател означи, че казусът с Каталуния визира цяла Европа, само че той не желае тя да се намесва в обстановката в страната му. " Това е борба за Европа. И ние би трябвало да я спечелим ", споделя Рахой. И прибавя, че полезностите на Европа са сложени на кантар. Въпреки това обаче, съгласно Рахой, испанските управляващи нямат потребност от посредничеството на никого, с цел да се оправят със създалата се обстановка. Но въпреки всичко има благодари за препоръчаната помощ. " Иска ми се да кажа едно нещо във връзка с това ходатайство – то не ни би трябвало. Нужно ни е единствено тези, които нарушават закона и слагат себе си над него, да се поправят ", споделя Рахой.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР