Полицията е заловила извършителите на кражба от училище във Вършец,

...
Полицията е заловила извършителите на кражба от училище във Вършец,
Коментари Харесай

​Като на кино! Вижте внимателно планирания обир на школо в Северозапада

Полицията е заловила причинителите на кражба от учебно заведение във Вършец, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Те са създали цялостни признания и са разкрили на криминалистите детайлности към обира.
Както BulNews.bg заяви, закононарушението е осъществено в нощта против 31 октомври. Двамата бандити нахлули в постройката на СУ „ Иван Вазов “ и отмъкнали пари от кабинет и трапезария. След следствие станало ясно, че причинителите са 29-годишният И. Ненов и С. Антонов на 16 години, и двамата от Вършец.
Излиза, че обирът е бил деликатно плануван от младежите. Те си създали маски от зимни шапки, на които създали процепи на очите. Били се оборудвали и с ръкавици, с цел да не оставят отпечатъци.
Около 2 часа във въпросната нощ двамата се отправили към врата на столовата на школото. С помощта на трион те срязали железна халка на катинара и с удар с крайник разрушили влетели вътре. От столовата били отмъкнати към 70 лв. на монети, които са се намирали в затворен долап.
След това крадците разрушили заключващ механизъм на тезгяха и оттова проникнали в коридора на първия етаж на учебното заведение. Стигайки до фоайето те забелязали, че има охранителна камера. С помощта на стол се пробвали да я изключат и демонтират, само че не съумели.
Без да се тормозят изключително двамата бандити се отправили по стълбите към втория етаж, където се обитава стаята на касиера. Там разрушили врата на стаята посредством удари с крайник. В бюрото те намерили 61 лв., които прибрали. Тогава забелязали железна каса, която била инсталирана зад вратата. Чрез ключ, които намерили в едно от чекмеджетата на бюрото, отключили касата и взели намиращата се вътре сума от 168.29 лв..
Това не стигнало на крадците и те се отправили към управителен кабинет на третия етаж за да откраднат преносимия компютър на ръководителя на учебното заведение, само че вратата била заключена. На мястото имало втора охранителна камера, която също се пробвали да демонтират безрезултатно.
След като разбрали, че няма какво повече да завлечен, крадците излезли от постройката на учебното заведение. Те скрили шапките и ръкавиците в буренак на към 50 метра от мястото на престъплението, а трона отнесли в дома на Ненов. Около 4 часа същата нощ те се обадили на незнаен все още техен приятел, който ги закарал в Монтана. Там те се укривали до предходната нощ. Изглежда към този момент били похарчили откраднатите пари и към 3 часа тръгнали пешком към Вършец. По пътя били застигнати от кола за спешна помощ на Центъра за незабавна здравна помощ в курортния град и медиците ги взели на автостоп.
В това време обаче ченгетата към този момент били открили самоличността на крадците. Още рано на идната заран ченгетата ги издирали в домовете им и ги закарали в ареста, където след разпитите са оставени за 24 часа. Работата по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР