Полицията е заловила бус с 37 мигранти на автомагистрала Струма

...
Полицията е заловила бус с 37 мигранти на автомагистрала Струма
Коментари Харесай

Полицията хвана претъпкан бус с мигранти на АМ Струма край София

Полицията е заловила бус с 37 мигранти на автомагистрала " Струма " в сектора сред София и Перник. Чужденците настояват, че са от Афганистан, заяви bTV.

Бусът е спрян на автомагистралата до момента в който е пътувал в посока Перник. Хората са били натъпкани в транспортното средство един върху различен.

Бусът е със софийска регистрация. Все още не е ясно от кое място и накъде са пътували са пътували мигрантите.

Полицията ще извърши обиск, с цел да откри дали чужденците имат документи.
 Демерджиев: Опитите за незаконно влизане в страната са се нараснали с 40%
Демерджиев: Опитите за незаконно влизане в страната са се нараснали с 40%

Няма европейска граница, която да не бъде пробита

Според БНР хванатите афганистанци са 35. Арестуван е и 20-годишен български жител, който е карал микробуса. Превозното средство е било спряно от екипи на Столична дирекция на вътрешните работи. Задържаният българин е прочут на полицията.

По информация на Българска национална телевизия мигрантите са 30 и са хванати към 8.00 ч. тази заран при започване на автомагистрала " Струма " край София. Снети са отпечатъци на чужденците.

Припомняме, че през предходната седмица в Карнобатско, където незаконно минали границата мигранти са изчаквали превоз към вътрешността на страната. При рутинна полицейска инспекция на Прохода на Републикатаседмица по-рано бяха открити 13 афганистанци, натъпкани в джип. Нелегални чужденци бяха открити в коли, бусове и камиони в още няколко случая на разнообразни места в страната, а през февруари в региона на село Логорско край София, скрити в тайници, 18 от които починаха от задушаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР