Полицията е задържала трима души, отговорни за телефонни измами на

...
Полицията е задържала трима души, отговорни за телефонни измами на
Коментари Харесай

Спипаха трима телефонни измамници в Шумен


Полицията е задържала трима души, виновни за телефонни измами на територията на Шумен, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Те излъгали 86-годишна жена по класическата скица, че взе участие в полицейска акция за залавяне на нарушители. Жената събрала в торбичка сумата от 5000 лева, три златни парички, три златни пръстена, златни обеци, както и портмонето с персоналната ѝ карта, и ги хвърлила през терасата на жилището си.

Подаден е сигнал до локалното районно ръководство и чиновниците подхванали незабавни дейности за задържането на причинителите.

По-късно същия ден на основния път Русе – Варна бил спрян таксиметров автомобил за инспекция с 33-годишен мъж зад кормилото. У него били открити конфискувани над 4000 лева и златни украшения, румънски парични средства, както и винетни стикери за Румъния.

В населяваното от него жилище служителите на реда разкрили още 1000 лева и златна паричка.

По време на разпита мъжът обяснил, че парите са част от възнаграждението му от последната машинация в Шумен, като 200 лева оставил в тайник за различен участник. Установено е, че мъжът е взел участие в девет телефонни измами от началото на септември.

При последните пет случая в доставянето на парите, изхвърлени от жертвите е взел участие още един шуменец – 30-годишен. За интервала от 15 до 27 септември той взел пари и полезности от осъществени пет измами. Установено било, че предаването на парите ставало през разнообразни тайници в покрайнините на Шумен.

При други четири измами, осъществени през септември 33-годишният работил с различен съизвършител. Изяснена е самоличността му – негов връстник, също от регионалния град.

Пренасянето на парите от жертвите към измамниците правил първият. Оставял ги на разнообразни места – указателни табели, отбивки и крайпътни уреди на територията на област Русе и в Румъния.

За период до 24 часа са арестувани и тримата. Предстои прокуратурата да изиска мярка „ непрекъснато задържане под стража”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР