Полицията е задържала шофьор на тир с над 3 промила

...
Полицията е задържала шофьор на тир с над 3 промила
Коментари Харесай

Пияните и дрогирани шофьори остават без автомобил от днес. Тираджия карал с над 3 промила

Полицията е задържала водач на тир с над 3 промила алкохол. Новите промени в Наказателния кодекс, които засягат шофирането в нетрезво положение, влизат в действие през днешния ден. Ще бъде потвърдена собствеността на автомобила – дали е благосъстоятелност на лидера или на работодателя. Задържан е и лидер на лек автомобил, карал под въздействието на наркотични субстанции.

И двете моторни транспортни средства са конфискувани като доказателство по досъдебното произвеждане.

„ Ще бъдат върнати или иззети според от решението на съда. Отнемат се в интерес на страната, като страната в лицето на Национална агенция за приходите ги разпродава на търг „, съобщи Мария Маркова, началник на Районната прокуратура в Бургас.

„ Автомобилите, които ще бъдат иззети, ще бъдат на паркинг, благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи, и ще бъдат под защита “, добави комисар Калоян Калоянов, шеф на Областната дирекция на.

По думите му се уговарят и спомагателни места.

„ Има опция за репатриране на колите както посредством общинската компания, по този начин и посредством частни, които минават като разходи по досъдебното произвеждане. Работи се за откриване на кръвна лаборатория в Бургас “, добави комисар Калоян Калоянов.

Той разясни, че по Черноморието по време на летния сезон са командировани чиновници на „ Пътна полиция “ с коли и механически средства от вътрешността на страната, инспекциите са засилени.

Според измененията
водач, арестуван да кормилото с централизация
на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, ще се санкционира с конфискуване на автомобила му в интерес на страната. Същото важи за хванатите да карат след приложимост на опиати. Ако водачът не е притежател на автомобила, който ръководи, той ще би трябвало да заплати на страната сума, равна на цената на транспортното средство.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР