Полицията е задържала седем души за измама в Монтанско, научи

...
Полицията е задържала седем души за измама в Монтанско, научи
Коментари Харесай

Пазете се! Пишман майстори от Пловдивско на гастрол в Монтана, взимат пари за ремонти и духват

Полицията е задържала седем души за машинация в Монтанско, научи организация BulNews. Те се представяли за майстори, взимали задатък от наивни хора за осъществяване на поправки, след което духвали с парите.
Потърпевшата е 70-годишна монтанчанка. Между 16.30 и 18 часа през вчерашния ден тя била посетена от група мъже, които я заблудили, че ще извършат ремонт на покрива на парцела й. За работата дамата заплатила 2 300 лв., като дала на мнимите майстори и мобилния си телефон "Сони Експерия " на стойност към 100 лв..
След като платила, пострадалата споделила със свои близки за визитата от въпросните мъже и уговорения ремонт. Хората разпознали осъществената машинация и подали сигнал в полицията.
Ченгетата незапавно почнали следствие по горещи следи. В резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от локалното районно открили мнимите майстори. Шестима от тях били поданици на област Пловдив на възраст от 19 до 50 години. С тях имало и 19-годишен монтански гражданин.
Извършителите са арестувани за 24 часа в полицейския арест на Монтана. Паричната сума и мобилният телефон са открити и ще бъдат върнати на собственичката.
По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР