Полицията е задържала ръководителя на разузнавателната агенция на Словакия заради

...
Полицията е задържала ръководителя на разузнавателната агенция на Словакия заради
Коментари Харесай

Шефът на словашкото разузнаване е задържан по подозрение в корупция

Полицията е задържала ръководителя на разследващата организация на Словакия поради възможна корупция, оповестиха през днешния ден словашки медии. Това задълбочи политическа рецесия, породена от повишаването на смъртните случаи от COVID-19, заяви Агенция Франс Прес.
Арестът на Владимир Пчолински - шеф на словашката разследваща работа (SIS), е на премиера Игор Матович, което го назначи предходната година.
Говорителят на специфичната прокуратура Ян Токольова отхвърли да разяснява настоящи дейности.
 Руското разузнаване упрекна Съединени американски щати за събитията в Беларус Руското разузнаване упрекна Съединени американски щати за събитията в Беларус
С АЩ играят основна роля в събитията в Беларус. Това съобщи ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин. &bdq...
По информация на локалната телевизия JOJ, която се базира на неназовани източници, Пчолински ще бъде упрекнат в корупция.
Четирипартийната дясноцентристка коалиция на Матович към този момент е под напън поради пандемията, защото сега Словакия има втория най-голям % на смъртност от COVID-19 на глава от популацията.
Говорител на президента Зузана Чапутова съобщи, че е била осведомена за обстановката и " ще реши в идващите часове дали краткотрайно да в профил шефа на SIS.
Според политически анализатори, задържането на Пчолински може да докара до.
 Избраха новия шеф на американското разузнаване Избраха новия шеф на американското разузнаване
Джон Ратклиф е новият шеф на националното разузнаване на Съединени американски щати. Той бе одобрен на поста от Сената. За Ратклиф гласоподаваха 49 сенатор...
След като беше определено през март 2020 година, ръководеното от Матович държавно управление пое ангажимент да се бори с корупцията на високо равнище.
От предходната година десетки високопоставени полицейски ръководители, прокурори и съдии са арестувани за хипотетична корупция.
Пчолински, обаче, ще бъде първият задържан за корупция почитан чиновник, номиниран от настоящето държавно управление.
Това е добър знак, че настоящето държавно управление " не се стреми единствено към някогашни длъжностни лица, а и номинациите на настоящето държавно управление не са недосегаеми ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР