Полицията е задържала около 300 човека при опит да напуснат

...
Полицията е задържала около 300 човека при опит да напуснат
Коментари Харесай

По официални данни: 16 убити и над 1300 ранени униформени, 5 100 арестувани в Казахстан

Полицията е задържала към 300 индивида при опит да изоставен Казахстан.

16 представители на силите за сигурност са били убити при размириците в Казахстан. Това демонстрират формалните данни на Министерството на вътрешните работи.

Повече от 1300 служители на реда, военни и бойци от Националната армия са били ранени.

Над 5100 души са арестувани за присъединяване в вълнения. 

Казахстанското министерство на търговията увери, че няма проблем със снабдяването с храни. На стоковите тържища обаче се предлага да не възобновяват работа, до момента в който обстановката в страната не бъде нормализирана.

Обстановката в столицата Нур Султан е спокойна, публичният превоз се движи, а кабелната интернет връзка е възобновена, съобщи сътрудник на ТАСС. Той обаче посочи, че мобилният интернет остава спрян.

В Алмати - най-многолюдният казахстански град, който се трансформира и в епицентър на безредиците - супермаркетите още веднъж ще отворят, само че с понижено работно време, осведоми Българска телеграфна агенция.

Въздушният превоз в Казахстан последователно се възвръща. Днес е планувано да бъдат изпълнени 38 интернационалните полета, а 29 са били анулирани, оповестиха от Министерството на промишлеността и инфраструктурното развиване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР