Полицията е задържала над 300 души след сблъсъци с привърженици

...
Полицията е задържала над 300 души след сблъсъци с привърженици
Коментари Харесай

Над 300 арестувани след крайнодесни сблъсъци във Варшава

Полицията е задържала над 300 души след конфликти с последователи на крайната десница , които шестваха из улиците на Варшава в нарушаване на рестриктивните мерки, наложени поради епидемията от новия ковид (COVID-19), оповестява " Ройтерс ".

Полицейски сили за битка с безредиците са употребявали пикантен спрей, с цел да пресечен конфликтите по време на марша за Деня на независимостта през вчерашния ден - постоянни стълкновения сред крайнодесни групи и поддръжници на националистическото държавно управление , от една страна, и техните демократични съперници , от друга.
 Хиляди крайнодесни в Полша не се подчиняват на COVID-19 рестриктивните мерки
Хиляди крайнодесни в Полша не се подчиняват на COVID-19 рестриктивните мерки

Нападнаха униформени

Хората от тълпата са хвърляли тухли и факли по униформените , сподели представителят на полицията Силвестър Марчак. Насилието се развихри в центъра на града и към края на шествието покрай Националния стадион, неотдавна трансфорат в полева болница за пациенти с COVID-19.

Организаторите бяха споделили, че хората ще карат през основните пътища на столицата тази година, с цел да заобиколят възбрана от кметството, наложена в опит да се ограничи епидемията. Но хиляди хора дефилираха пешком през централната част на Варшава в допълнение към шофиращи коли.

" Имаше редица факли, рискови предмети, хвърлени към служителите на реда и представляващи опасност за служителите на реда. Ранени са 35 служители на реда ", посочи Марчак.

Повечето от арестуваните хора към този момент са освободени, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР