Полицията е, за да поставя хората, където заслужават, а не

...
Полицията е, за да поставя хората, където заслужават, а не
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Полицията е, за да поставя хората, където заслужават, а не да е на колене

Полицията е, с цел да слага хората, където заслужават, а не да е на колене. Това разяснява вътрешният министър Иван Демерджиев, който дойде спецакцията, която се провежда в Казанлък и Гурково.

Това няма да продължава. Нека тези лица да чакат полиция, само че да не чакат тази полиция, която са сложили на колене и считат, че им служи, а полиция, която ще ги сложи там, където заслужават. Причината за тази интервенция и поредност други интервенции, които ще бъдат извършени е тъкмо такава, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той уточни, че с визитата си в Гурково изпраща обръщение към престъпния контингент, освен в Гурково, само че и към останалите на територията на страната: " Свърши времето на безвластие за тях. Изборите завършиха и в този момент цялото ни внимание е ангажирано с тях и с техните дейности ", безапелационен е той.
Демерджиев акцентира, че задачата на тази акция е предварителна защита. " Оттук нататък ще следват доста акции във връзка с престъпни групи тук в региона и те ще продължат, до момента в който тези групи приключат с противозаконната си активност ", изясни той.

" Следващите акции тук ще бъдат тематични и ще има съответни резултати ", означи силовият министър.

Демерджиев сподели, че това, което се случва в обитаемото място е симптоматично за доста места в България, то не се случва от през днешния ден, а от последните години. " Това, което ние желаеме да създадем е да сложим завършек на това. Акцията е обвързвана с голям брой закононарушения ", акцентира той.

В хода на профилираната полицейска интервенция все още има тествани 80 МПС, тествани са 136 лица, формирани са 3 електронни фиша, 3 акта за открити административни нарушавания, връчени са 90 електронни фиша и е формирано 1 досъдебно произвеждане. Извършени са голям брой инспекции на търговски обекти, къщи за посетители и други.

Към момента няма арестувани лица, отбелязва БГНЕС.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР