Полицията е разбила 4 незаконни фабрики за цигари. Едната се

...
Полицията е разбила 4 незаконни фабрики за цигари. Едната се
Коментари Харесай

Крупен удар! Ченгетата в Пловдивско разкриха огромна мафиотска схема за повече от 7 млн. лева!

Полицията е разрушила 4 противозаконни заводи за цигари. Едната се намира в Тутракан, едната в Горна Оряховица и две в Дупница. Открит е и завод в пазарджишкото село Калугерово. От него всички заводи са били снабдявани с първокачествен тютюн. Съобщиха на брифинг на прокуратурата в Пловдив.

23-а са задържаните. Акцията се е провела в четвъртък против петък. Все още няма изясненост кой стои зад цялата скица и кой е управлявал мафиоткста група. Били са претърсени и направени изземвания от 15 адреса на територията на цялата страна.

Двама пловдивчани са били следени в продължение на 2 години от полицията, защото са показали първокласен метод на живот, а са имали приходи. Фабриките са работили единствено по 2 седмици в месеца, останалото време са почивали. В тях са работили някогашни чиновници на тютюневи заводи в страната. За да е непрестанен процеса на работа, всички хора са живеели по 2 седмици във фабриките.

Помещенията са били оборудвани супер първокласно. За служащите, които са се трудили там е имало готвачи, заведения за хранене, фитнес, пространства за спане и всевъзможни други придобивки. Всички заводи са се помещавали в някогашни огромни фабрики. Били са с тъмни стъкла, с цел да не се вижда процесът, който тече от вътрешната страна. От 23-а задържани 4-ма към този момент са пуснати с парична гаранция, а останалите са в ареста за 72-часа.

В понеделник прокуратурата ще реши на кого да желае непрекъснат арест.

След 23-та задържани има и служащи, които са се трудили във фабриките. Всичките, които са били закопчани по време на акцията са с повдигнати обвинявания за произвеждане на безакцизни артикули. Заплашва ги затвор от 2 до 8 години.

Работниците са получавали по 1500 лв. за 2 седмици работа. Иззети са 42 тона подготвен първокачествен тютюн на стойност 7 млн. лв..

Стоката е била популяризирана освен в нашата страна, само че и в чужбина.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР