Полицията е образувала досъдебно производство за телесна повреда по хулигански

...
Полицията е образувала досъдебно производство за телесна повреда по хулигански
Коментари Харесай

Необяснима агресия: Ученици от няколко училища пребиха момиче във Варна

Полицията е образувала досъдебно произвеждане за телесна щета по хулигански подбуди по случая с проявено принуждение над ученичка от Варна. Момичето, което е единайсетокласничка от Варна, е било удряно, обиждано и унижавано от група възпитаници на възраст от 15 до 18 години. Насилието е станало в градска среда, а казусът стана прочут откакто през вчерашния ден в обществените мрежи бяха оповестени поредност от видеа с осъщественото действие. Няколко часа по-късно клиповете са изтрити, само че са били забелязани от шефове на учебни заведения, които разпознават свои възпитаници взели участие в експанзията.

До момента е открито, че има такива от Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн, Професионална гимназия по стопанска система „ Д-р Иван Богоров " и Професионална гимназия по сторителство, геодезия и архитектура „ Васил Левски ". Полицията продължава установяването на още лица взели участие в действието.

Това заяви за Радио Варна началникът на Регионалното ръководство на образованието във Варна Ирена Радева.

РУО-Варна е подало сигнали до Агенцията за протекция на детето и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, където е формирано досъдебното произвеждане в Първо районно ръководство. Инициирани са и инспекции в учебните заведения, в които се знае, че са открити участници в това действие, с цел да окаже поддръжка на учителите при използване на механизма за среща с родителите на учениците показали експанзия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР