Полицията е конфискувала 9-метрова наркоподводница в Южна Испания, като тя

...
Полицията е конфискувала 9-метрова наркоподводница в Южна Испания, като тя
Коментари Харесай

Полицията в Испания откри първата наркоподводница европейско производство

Полицията е конфискувала 9-метрова наркоподводница в Южна Испания , като тя се счита за първото такова плавателно средство, издигнато в Европа , заяви Европол.

Полупотопяемото плавателно средство, което в никакъв случай не е изцяло под вода , до момента в който се експлоатира, е открито в склад в пристанищния град Малага, се прецизира в изказване на испанската полиция, представено от " Франс прес ".

То е било в развой на ръчно създаване. Разследващите са пресметнали, че е оборудвано за превозване на до два тона опиати .

Такива полуподводници се употребяват от наркотрафикантите, с цел да избегнат разкриването от бреговата защита и други управляващи.

През ноември 2019 година испанската полиция прихвана първата залавяна в миналото в Европа подводница, само че тя беше издигната в Латинска Америка, където те са нещо съвсем нормално.

Корабчето в Малага е намерено като част от огромна интервенция с присъединяване на полицейски чиновници от Колумбия, Нидерландия, Португалия, Съединени американски щати и Англия с интернационална активност, координирана от европейската полицейска работа Европол.

Общо 52-ма души са били задържани , а полицията е претърсила 47 жилища в Барселона, Малага и осем други испански града.

Освен полуподводницата, те са разкрили и усъвършенствана лаборатория в региона на Барселона, способна да създава 750 кг опиати на месец , 15-метрова бързоходна моторна лодка от фибростъкло, 400 кг кокаин, 700 кг хашиш и повече от 100 000 евро в брой.

Повече от 300 полицейски чиновници са взели участие в интервенцията, която е почнала предходната година, когато полицията е разкрила мрежа, занимаваща се с трафик на огромни количества кокаин, хашиш и марихуана .

Управлявана от испански, колумбийски и доминикански жители, тя е била основана в Каталуния в Североизточна Испания, като през ноември полицията арестува водача на мрежата в крайбрежния град Тарагона, както и 13 съучастници.

Друг клон на мрежата в южната испанска област Коста дел Сол е бил оголен предишния месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР