Полицията е иззела 17 000 фалшиви комплекта за тестване за

...
Полицията е иззела 17 000 фалшиви комплекта за тестване за
Коментари Харесай

Заловиха 17 000 фалшиви теста за COVID-19 при акции в 77 страни

Полицията е иззела 17 000 подправени комплекта за тестване за COVID-19. Те са открити при интервенции против противозаконни храни и питиета в десетки страни, оповестиха от Интерпол, представени от БГНЕС.
Иззети са подправени или ексцентрични артикули на стойност 34,5 милиона евро в 77 страни и са задържани 407 души в границите на акциите, осъществени от декември 2019 година до юни 2020 година
Сред конфискуваните артикули има млечни артикули, месо и други храни, подправено етикетирани като медикаменти, заяви Интерпол.
Полицията прихванала и хиляди подправени медицински артикули в интервала, в които страните по целия свят се втурнаха да обезпечават доставки при блокиране за ограничение разпространяването на ковид.
„ Докато страните по света не престават напъните си да овладеят COVID-19, незаконните мрежи, разпространяващи тези евентуално рискови артикули, демонстрират единствено решимостта си да печелят “, гласи изказване на генералния секретар на Интерпол Юрген Щок.
Освен подправените проби за COVID-19, при акциите били открити дезинфектанти и даже пратка от морски блага в Южна Африка, произхождащи от Азия, които били подправено декларирани като персонални защитни средства.
Това беше деветата година на организацията за координирани дейности в рамките интервенция Opson против подправени или ексцентрични храни и питиета, при които постоянно се изземват хиляди тонове подправени и евентуално нездравословни артикули.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР