Полицията арестува трима заподозрени за зрелищния обир на музея в

...
Полицията арестува трима заподозрени за зрелищния обир на музея в
Коментари Харесай

Спецакция в Берлин: Трима задържани за обира на музея в Дрезден

Полицията арестува трима обвинени за зрелищния грабеж на музея в Дрезден, осъществен през месец ноември 2019 година, съобщи Франс прес.

 Обирът в Дрезден: Поне седмина са взели участие в сензационната кражба Виж още

Злосторниците отмъкнаха тогава предмети с доста огромна стойност, измежду които елмаз с тегло 49 карата.

 След удара в Дрезден: 10-те най-дръзки обира на скъпоценности в Европа през този век Виж още

Тримата арестувани са с немско поданство и е доста евентуално да са взели участие в обира на музея " Грюнес Гевьолбе ", оповестяват източници от немската полиция и прокуратура. Арестите са вследствие на огромна акция, стартирала в 6 сутринта с 1638 чиновници в няколко региона на Германия във връзка със случая.

" В момента се претърсват 18 парцела в Берлин, в това число 10 жилището, както и гаражи и транспортни средства ", се споделя в изказване на полицията и прокуратурата.

" Мерките са фокусирани върху търсенето на откраднатите съкровища на изкуството и вероятни доказателства, като носители за предпазване, облекло и принадлежности ", прецизират оттова.

 Снимка: TV News Kontor

Die Durchsuchungen von 18 Objekten in Berlin sind angelaufen. Drei Tatverdächtige wurden von Spezialkräften festgenommen. Aktuell sind rund 1.600 Beamte im Einsatz.

Hier unsere erste Polizeimeldung dazu:
— Polizei Sachsen (@PolizeiSachsen)

Претърсвания се правят в берлинския квартал " Нойкьолн ". Поради полицейската интервенция през целия ден могат да се чакат обилни ограничавания на придвижването в целия градски регион на Берлин, предизвестява полицията.

Кметът на региона написа в Twitter, че може да има ограничавания за придвижване през целия ден. Той пожела на следователите триумф.

Für den gesamten Tag sind Durchsuchungen im Kontext des Einbruchs in das Grüne Gewölbe geplant. Es kommt mit Sicherheit zu Verkehrseinschränkungen. Den Ermittlern wünsche ich viel Erfolg!
— Martin Hikel (@martinhikel)

В допълнение към силите от Саксония в ограниченията вземат участие и специфични сили от федералното държавно управление и провинциите Баден-Вюртемберг, Берлин, Бранденбург, Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия, Саксония-Анхалт и Тюрингия

Миналата година от музея бяха откраднати старинни бижута. Обрана е била залата със скъпоценностите на Август II Силни, крал на Полша и и курфюрст на Саксония в интервала 1694-1733 година

Според следствието електрически трафопост е бил опустошен наоколо до музея в 5:00 часа, с цел да бъде деактивирана алармената система. Злосторниците са се промъкнали през прозорец в музея, след което са отмъкнали бижута, диаманти и скъпоценни камъни.

Зрелищната кражба бе избрана като една от най-големите в следвоенната история на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР