Полицията арестува повече от 100 деца в началните училища през

...
Полицията арестува повече от 100 деца в началните училища през
Коментари Харесай

Нови данни: Над 100 деца в начална възраст, арестувани в училища в САЩ

Полицията арестува повече от 100 деца в началните учебни заведения през образователната 2020-2021 година, съгласно неотдавна оповестени данни, оценени от CBS News.

Данните на Министерството на образованието демонстрират, че по-малко дребни деца са били задържани в учебно заведение, в сравнение с в предходни години. Това евентуално е частично тъй като учениците са учили отдалечено, а не персонално заради пандемията, сподели почитан чиновник на Министерството на образованието в диалог с кореспонденти.

Само в началните учебни заведения към 3500 по този начин наречени „ насочвания към правоохранителните органи “ — когато възпитаник е докладван на полицията, само че не е задържан — също са преброени в данните.

CBS News оповестява за арести в начални учебни заведения, употребявайки сходни данни от образователната 2017-2018 година. През тази година CBS News преброи повече от 700 ареста от 1 до 5 клас.

Тези данни демонстрират, че децата с увреждания в началното учебно заведение са 4 пъти по-склонни да бъдат задържани в учебно заведение, в сравнение с тези без увреждания. Тези последни данни демонстрират сходни разлики: хората с увреждания като ADHD или аутизъм към момента са четири пъти по-склонни да бъдат задържани в учебно заведение.

Същото важи и за цветнокожите възпитаници, които са задържани повече от два пъти процентът на белите студенти.

Арестът на деца в учебно заведение, изключително на дребни деца, беше обект на рецензия през последните години. Неотдавнашните произшествия в Мериленд, Колорадо и Тексас, да вземем за пример, провокираха публично отвращение и правосъдни каузи против полицията.

Законопроект, импортиран в Сената на Съединени американски щати през май 2023 година, ще забрани на учебните заведения да употребяват ограничаващи средства, като да вземем за пример белезници на деца, по дисциплинарни аргументи, макар че няма да попречи на полицията да прави напълно арести.

През 2022 година законопроектът, предопределен да понижи арестите в учебните заведения, Законът за консултиране, а не за криминализиране в учебните заведения, не съумя да бъде признат.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР