Полицията арестува екоактивистката Грета Тунберг по време на участието й

...
Полицията арестува екоактивистката Грета Тунберг по време на участието й
Коментари Харесай

Опандизиха Грета Тунберг на протест в Лондон, набутаха я във ван

Полицията арестува екоактивистката Грета Тунберг по време на присъединяване й на митинг против петролните и газовите компании в Лондон и я натика във ван.

Протестната акция се организира пред петзвездния хотел InterContinental Park Lane в Лондон във вторник сутринта, с цел да се осъди интернационална среща, наречена " Оскарите на петрола ", осведомят английските медии.

За форума бяха планувани ръководители на компании за изкопаеми горива, както и държавни лица.

Критиците нарекоха събитието „ конференцията за петролни пари “ в символ на предходното му име „ Конференция за нефт и пари “.

Обръщайки се към публицисти преди да се причисли към митинга, Тунберг сподели: „ Зад тези затворени порти на конференцията за петрола и парите безгръбначните политици вършат покупко-продажби и взаимни отстъпки с лобисти от разрушителните промишлености, промишлеността за изкопаеми горива ".

Десетки протестиращи блокираха Хамилтън Плейс с транспаранти и розови чадъри с нарисувани очи, апелирайки „ Мазните пари вън “ и „ Отменете конференцията “, до момента в който други възпламениха жълти и розови димни факли.

Хотелът беше отцепен с ограда и полицията ескортира делегатите през тълпата от скандиращи деятели.

Лондонската полиция оповестява, че петима души са задържани и са арестувани по съмнение, че пречат на автомагистралата.

На форума трябваше да бъдат изслушани основните изпълнителни шефове на Aramco, Repsol, Shell, TotalEnergies и Kuwait Petroleum Corporation, както и други, забъркани в добива на изкопаеми горива.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР