Полиция и протестиращи се сблъскаха в Париж по време на

...
Полиция и протестиращи се сблъскаха в Париж по време на
Коментари Харесай

Пенсионната реформа във Франция: Протестите в страната ескалират

Полиция и протестиращи се сблъскаха в Париж по време на всеобща проява против пенсионната промяна.

Кадри демонстрират полицейски чиновници, които тичат към протестиращи и изстрелват сълзотворен газ по тях, откакто стачкуващите са запалили контейнери и са хвърляли предмети.

Повече от 120 служители на реда бяха ранени по време на безредиците, заяви ръководителят на френското Министерство на вътрешните работи Жералд Дарманин. Органите на реда са задържали над 80 жители.

Хиляди деятели излязоха и по улиците на Лион, като по време на митинга се сбиха с служителите на реда.

Кадри демонстрират по какъв начин полицията, екипирана за битка с вълнения, употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне тълпите, до момента в който протестиращите палят факли и димни бомби.

Според локалните управляващи общо 22 000 души са взели участие в митингите, до момента в който синдикатите настояват, че в града са се събрали към 55 000 стачкуващи.

Според локални медии 11 души са били задържани по време на митинга. Най-малко 15 деятели и трима служители на реда са били ранени.

Протестите избухнаха във цяла Франция преди седмици, откакто държавното управление на Еманюел Макрон разгласи пенсионна промяна, съгласно която се усилва възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР