Полиция и протестиращи се сблъскаха пред националния щаб на Демократическата

...
Полиция и протестиращи се сблъскаха пред националния щаб на Демократическата
Коментари Харесай

Протестът за прекратяване на огъня в националния щаб на Демократическата партия прерасна в насилие

Полиция и протестиращи се сблъскаха пред националния щаб на Демократическата партия в сряда, принуждавайки десетки депутати да бъдат евакуирани.

Длъжностни лица споделиха, че пропалестинските уредници, призоваващи за преустановяване на огъня в Газа, са се събрали „ нелегално и с принуждение “.

Протестиращите споделиха, че са били предизвикани от полицията в екипировка за битка с безредиците, която ги е втурнала без предизвестие.

Шест служители на реда бяха лекувани за пострадвания и един протестиращ беше задържан.

Инцидентът се разигра на предните стълби на централата на Националния комитет на Демократическата партия във Вашингтон, където политически водачи, в това число най-високопоставеният демократ в Камарата на представителите, се бяха събрали за банкет.

Скандирания на " преустановяване на огъня в този момент “ от към 150 протестиращи отвън събитието отекна в залите.

Полицията на Капитолия бързо се спусна към тълпата, с цел да блокира входа и изхода на постройката.

Протестиращите споделиха, че полицията бързо е станала нападателна.

Видеозаписи от случая демонстрират гняв в лицата на протестиращите, които крещят, до момента в който полицията се насочва, с цел да ги спре.

" Срамен е методът, по който ненасилствените протестиращи и членовете на нашата общественост бяха посрещнати с принуждение довечера ", сподели Дани Ноубъл, стачкуващ, който дойде от Филаделфия. Вашингтон пост.

Той сподели, че полицията „ дърпа хора с увреждания или хронични болести, дърпайки хората на земята “.

Междувременно служители на реда споделиха, че са били напръскани с пикантен спрей и ударени от хора в тълпата.

Вътре полицията се втурна да насочи законодателите на безвредно място. Сигурността към постройката е засилена, защото тръбни бомби бяха открити както в централата на Демократическата, по този начин и на Републиканската партия по време на протеста на Капитолия на 6 януари 2021 година

Калифорнийският конгресмен Брад Шърман написа на X, някогашен Twitter: „ Току-що беше евакуиран от #DNC, откакто... протестиращите станаха насилствени, пръскаха полицейски чиновници с пикантен спрей и се опитваха да нахлуят в постройката. “

Конфронтацията в сряда беше последната от поредност демонстрации в Съединени американски щати, до момента в който напрежението към войната Израел-Газа се ускорява.

Във вторник хиляди произраелски протестиращи препълниха полетата в National Mall във Вашингтон, окръг Колумбия, настоявайки за освобождението на държаните от Хамас заложници.

Много митинги настояха Съединени американски щати да призоват за преустановяване на огъня в спора, на което президентът Джо Байдън, демократ, се опълчи.

На Капитолийския рид доста републиканци изрично отхвърлиха концепцията за преустановяване на огъня.

Военизираната формация Хамас влезе в Израел на 7 октомври и умъртви почти 1200 души, като отвлече повече от 200 други. В отговор Израел е умъртвил повече от 11 000 души в Газа, съгласно ръководеното от Хамас здравословно министерство.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР