Наскоро публикувано видео показва как полицейски служител в Денвър прострелва смъртоносно мъж, държащ маркер, за който според полицията служителят смята, че е нож

...
Полицейското управление в Денвър публикува в понеделник видеозапис от телесна
Коментари Харесай

Полицейското управление в Денвър публикува в понеделник видеозапис от телесна камера на инцидент от 5 август, при който един от техните служители застреля и уби мъж, който според полицията според полицая е бил въоръжен с нож. По-късно полицаите научили, че мъжът е държал само маркер, според полицията в Денвър.

На 5 август, около 20:00 часа, полицията в Денвър получи обаждане на 911 от някой, съобщаващ за инцидент с домашно насилие, казвайки, че мъж „вероятно е бутнал жена си, която е била в инвалидна количка, от стола и на земята“, полиция в Денвър Cmdr. Мат Кларк каза на брифинг в понеделник.

Кларк каза, че обаждащият се е казал, че не е виждал никакви оръжия и не знае дали жената е ранена, но предостави подробно описание на мъжа, когото идентифицира като „Брандън“, и съобщи, че Брандън „вероятно е бил под въздействието на алкохол .”

Обаждащият се също съобщи, че мъжът преследва сина си тийнейджър и на фона на обаждането се чуват викове, каза полицията.

Полицията разпространи запис на инцидента от камерите на тялото на двама полицаи, които са били на място по време на стрелбата, включително кадри от този, който е застрелял мъжа. Нито едно от имената на полицаите не беше освободено, но полицията посочи единия полицай като мъж, а другия като жена.

Класът на Донован Луис = С любезното съдействие на семейството на Донован Луис

Когато двамата полицаи пристигнаха няколко минути след обаждането на 911, видеото от камерата на тялото показва жена, седнала на улицата срещу бордюр, облегната на ръцете си на тротоара, с празна инвалидна количка наблизо. Скоро след това жената може да бъде чута да казва: „Не вадете пистолета си срещу съпруга ми, моля“, и един от полицаите я пита дали има нужда от медицинска помощ, на което тя отговаря, че има нужда от линейка.

Запис от телесна камера показва и двамата пристигащи полицаи, след което се фокусират върху мъж, който се чува многократно да крещи: „Да вървим!“ и "Майната му!"

Според полицията жената полицай зад мъжа „го е забелязала да държи предмет в дясната си ръка, за който смята, че е нож. Полицаят описва как наблюдава субекта да движи обекта напред-назад от областта на гърба към предната част, държейки го по заплашителен начин.“

Мъжкият полицай вдига своя Taser пред камерата, на кадрите се вижда, че очевидно се цели в мъжа, след което мъжът започва да се движи в посока на мъжкия полицай пред него. Полицаят започва да се отдалечава назад, като казва: „Слушай какво ти казвам, Брандън.“

Кларк каза, че полицаят се е опитал да намали напрежението, като е извикал името на мъжа и е „говорил спокойно с него“.

Видеоклипът на телесната камера показва как мъжът след това насочва вниманието си към жената полицай, която се позиционира отново зад превозно средство, докато мъжът започва да се движи към нея, и след това застава между полицая и двама минувачи, включително дете, на тротоара.

Точно когато мъжът се обръща към тротоара, където са минувачите, кадрите показват, мъжкият полицай изхвърля устройството си Taser от улицата, но според Кларк, „изглежда, че само една от двете сонди е ударила движещия се обект и като В резултат на това Taser не е имал ефект върху индивида.

Във видеото се чува как жената полицай казва на мъжа да „спри“ два пъти непосредствено преди полицаят да стреля с електрошокера. Докато мъжът продължава да се приближава към жената офицер, тя се отдръпва и казва: „Недей!“ и след това стреля с пистолета си два пъти, докато той пада на земята от изстрелите и изпуска предмета от ръката си.

„По време на разследването беше установено, че предметът, който г-н Коул е имал в ръката си по време на взаимодействието с полицаите, е черен маркер“, каза Кларк на пресконференцията. Полицията цитира "няколко независими свидетели", които според тях смятат, че мъжът е бил "въоръжен с оръжие", когато се е приближил до полицайката.

Според Кларк полицаите „незабавно са извикали линейка и са започнали да оказват помощ“, а мъжът, идентифициран като 36-годишния Брандън Коул, е бил транспортиран до болницата, където е обявен за мъртъв.

02 гума nichols Предоставено от Бен Кръмп

Служителят, който е изстрелял оръжието си, е в полицейското управление на Денвър от 2019 г. и не е участвал в предишен инцидент със стрелба по полицията, каза Кларк. Тя ще завърши програмата за реинтеграция на отдела, преди да се върне към патрулна задача, според полицията в Денвър.

Според изявление на окръжната прокуратура на Денвър, те ще преразгледат случая, след като полицията на Денвър, Бюрото за разследване на Колорадо и Щатският патрул на Колорадо приключат разследването си, което е обичайно.

От Бюрото за разследване на Колорадо казаха на CNN, че тяхното разследване на случая вече е предадено на прокуратурата в Денвър. CNN се свърза с щатския патрул на Колорадо за коментар.

Според Кларк „разследващите все още работят, за да разберат естеството на взаимодействието“ между Коул и жената преди пристигането на полицаите, включително как тя е излязла от инвалидната количка.

„Не сме в състояние да определим дали действително е имало инцидент с домашно насилие, включващ съпругата или сина“, добави шефът на полицията в Денвър Рон Томас. Според полицията в Денвър съпругата е избрала да не дава показания на следователите на този етап.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР